Ημαθία: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας 

Ημαθία: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας 

Με απόφαση του ΣτΕ δήμαρχος της πόλης παραμένει ο Παναγιώτης Γκυρίνης

gkirinis
Δεν θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές την 7η Απριλίου στο Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας, όπως είχαν προκηρυχθεί και δήμαρχος παραμένει o Παναγιώτης Γκυρίνης.

Και αυτό, γιατί το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέτρεψε απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας που είχε κρίνει ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα Κουρκουτά, δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου (8.10. 2023).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας ο Παναγιώτης Γκυρίνης (Ώρα Ευθύνης) είχε λάβει ποσοστό 79,73% και είχε ανακηρυχθεί δήμαρχος.

Ωστόσο, ο κ. Γκυρίνης μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση.

Τώρα, Γ΄Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Διομήδη Κυριλόπουλο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Βασίλη Ανδρουλάκη, έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Γκυρίνη, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει ότι ακόμη και εκπρόθεσμες παραιτήσεις ανδρών υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να θεραπεύσουν παράβαση ποσοστώσεως μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι παραιτήσεις που υποβάλλονται μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας κατάρτισης των συνδυασμών δεν είναι παραδεκτές, δεν λαμβάνονται υπόψη από το Πολιτικό Πρωτοδικείο κατά την ανακήρυξη των συνδυασμών και δεν θεραπεύουν παραβάσεις ποσόστωσης ανδρών και γυναικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Rebranding αλά γαλλικά για τον Αλέξη Τσίπρα by Publicis

Εμφύλιος στο «μέτωπο της δυσπιστίας»: Διορθωτική δήλωση Παππά μετά τον πολιτικό σάλο

Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού, λέει η 21χρονη που κατήγγειλε μεγαλογαιοκτήμονα στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης