Βουλή - Φάμελλος για μη κρατικά πανεπιστήμια: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο, στρέφεται κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας

Βουλή - Φάμελλος για μη κρατικά πανεπιστήμια: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο, στρέφεται κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας

Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του κομμουνισμού, είπε αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα για το sugar daddies

famellos
Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το νομοσχέδιο που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το νομοσχέδιο λέγοντας ότι «στρέφεται κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας, κατά των νέων της χώρας μας, κατά του Συντάγματος».

«Μέσα στη Βουλή καταθέσαμε ένσταση αντισυνταγματικότητας, αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Δεν μπαίνουμε σε μια αποπροσανατολιστική συζήτηση που θα εξέτρεπε τη συζήτηση και θα συσπείρωνε τη Νέα Δημοκρατία», σχολίασε και τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει τον αγώνα, στηρίζοντας τις προσφυγές που θα κατατεθούν.

Ο κ. Φάμελλος, επιπλέον έκανε ειδική αναφορά στα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για sugar daddies, λέγοντας ότι καταδικάζει αυτά τα στερεότυπα ενώ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του κομμουνισμού. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αναφέρεται με στερεοτυπικό λόγο σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θέλοντας να εξυπηρετήσει- όπως υποστήριξε -το συντηρητικό αφήγημα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Φάμελλος, η Σοβιετική Ένωση καθιέρωσε πρώτη ως αργία την Ημέρα της Γυναίκας ενώ έδωσε το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Οδησσό καταδικάζοντας, όπως είπε, τη ρωσική επίθεση. Όμως, ζήτησε ενημέρωηση από τον υπουργό Εξωτερικών για τα όσα συμφώνησε η Αθήνα με το Κίεβο, ενώ σημείωσε ότι η στάση της Αθήνας ενισχύει τον πόλεμο. «Είμαστε συμπαραστάτες, όμως η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στην Ουκρανία όχι με όπλα αλλά με την διπλωματία», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά: Νονοί και ποινικοί προσπαθούσαν να ελέγξουν το βενζινάδικο - Δείτε βίντεο

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία από την ερχόμενη Τρίτη, λέει ο Κολυδάς

Πώς δρούσε η οργάνωση που νόθευε καύσιμα και ποτά - Ο «αρχηγός», ο «Λουκάς» και η καταγγελία που τους πρόδωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης