Ο Σοφιανός ξεπέρασε τον Κουτσούμπα: Το 33% φοιτητριών στρέφονται σε πλατφόρμες εκπόρνευσης, είπε - Στήριξη από Παπαρήγα

Ο Σοφιανός ξεπέρασε τον Κουτσούμπα: Το 33% φοιτητριών στρέφονται σε πλατφόρμες εκπόρνευσης, είπε - Στήριξη από Παπαρήγα

Το ΚΚΕ επιμένει παρά την θύελλα αντιδράσεων στην δήλωση πως φοιτήτριες που δεν θα μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα θα στρέφονται σε sugar daddies - Η απάντηση του Κουτσούμπα με… αγγελίες

koutsoumpas-papariga-arthrou
Πλήρη στήριξη στα λεγόμενα του Δημήτρη Κουτσούμπα για τους sugar daddies, έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, κληθείς να απαντήσει στις δηλώσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής ο κ. Σοφιανός μιλώντας στον ΑΝΤ1 -και πριν ο κ. Κουτσούμπας απαντήσει επί του θέματος στη Βουλή- είπε ότι «το ΚΚΕ θέλει να καταγγείλει τις συμπεριφορές αυτές...» αναφερόμενος στην εκπόρνευση. Επιτέθηκε δε κατά του καπιταλισμού λέγοντας πως αυτός είναι που στρέφει φοιτητές και φοιτήτριες σε τέτοιες συμπεριφορές λέγοντας πως βάσει έρευνας του 2021 στη Σουηδία, το 33% των φοιτητριών και το 26% των φοιτητών οδηγείται σε τέτοιου είδους πλατφόρμες. «Η οικονομία της αγοράς είναι έτσι δομημένη και η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα συνδράμει σε αυτό», τόνισε.

Δείτε βίντεο:

Συμπληρώνοντας είπε πως «θα πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών... Η κυβέρνηση κατήγγειλε το ΚΚΕ για σεξισμό είναι γελοίο… Η δήλωση Κουτσούμπα, ήταν σχόλιο για τις πλατφόρμες εκπόρνευσης φοιτητριών».

Ολόκληρη η τοποθέτηση:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czo59gqmjr3d)

Απάντηση Κουτσούμπα: Έδειξε αγγελίες για sugar daddies - «Δεν καταγγέλλετε τους εμπόρους λευκής σαρκός αλλά το ΚΚΕ»

Εν τω μεταξύ, την δική του απάντηση μετά τον σάλο που προκλήθηκε 
για την αναφορά του σε sugar daddies στους οποίους θα στραφούν φοιτήτριες οι οποίες δεν θα μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα σε μη κρατικά ΑΕΙ επιχείρησε να δώσει λίγη ώρα μετά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τα όσα είπε και μετά από σωρεία αντιδράσεων τόσο στα social media όσο και από τα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας, πάλι από τη Βουλή, μιλώντας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διερωτήθηκε «γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;». Συνεχίζοντας είπε πως «αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλήστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια».

Όπως συνέχισε δε, «γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες τις αναπτυγμένες Ευρώπης;», ενώ αναφέρθηκε σε διαφημίσεις που αποδεικνύουν, κατά τον ίδιο, τα λεγόμενα του στα πρακτικά.

Δείτε φωτογραφίες:
6142497
6142498


«Αυτούς τους αλιτήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης. Αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε στους αγώνες. Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση των γυναικών, την εκμετάλλευση», τόνισε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Δείτε βίντεο με την ομιλία του:

Να ξεριζώσουμε τη γενεσιουργό αιτία της βίας κατά των γυναικών, το εκμεταλλευτικό σύστημα
Κλείσιμο

Σκληρή επίθεση από Μητσοτάκη

Πάντως, στην τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα, απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για «απαράδεκτη, σεξιστική συμπεριφορά», ενώ χαρακτήρισε «αναχρονιστική δύναμη» το ΚΚΕ.

«Επιτρέψτε μου εισαγωγικά ένα σχόλιο για την παρέμβαση του κ. Κουτσούμπα. Θεώρησα ότι ζητήσατε παρέμβαση για να ζητήσετε “συγγνώμη” για την απαράδεκτη σεξιστική αναφορά σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη. Και μη σπεύσετε να μιλήσετε για τον αντικομμουνισμό μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε βίντεο:

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: Απαράδεκτη και σεξιστική η αναφορά σε sugar daddies


«Είναι τιμή» απάντησε ο κ. Κουτσούμπας που βρισκόταν στα βουλευτικά έδρανα.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεσή του. «Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα όταν μιλάτε για γυναίκες που εκδίδονται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Δεν θα παραμείνετε στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού που είναι υπεράνω κριτικής όταν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο απευθύνεστε στις γυναίκες με σεξιστικό τρόπο και δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε “συγγνώμη”»

Τα σχόλια του πρωθυπουργού προκάλεσαν εκ νέου την παρέμβαση του κ. Κουτσούμπα. «Σαν δεν ντρέπεστε λίγο» είπε ο επικεφαλής του ΚΚΕ, με τον κ. Μητσοτάκη να του απαντά: «Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας».


Στήριξη από Παπαρήγα

Επίσης, δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα των sugar daddies που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή, που καταδίκασε τις αναφορές του κ. Κουτσούμπα, λέγοντας ότι  η πρώην γγ του ΚΚΕ δεν θα έκανε ποτέ τέτοια δήλωση. «Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε και δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο», ανέφερε η Ζέττα Μακρή. 

Στη δήλωσή της, η κυρία Παπαρήγα απαντά στην κυρία Μακρή και επί της ουσίας στηρίζει τον Δημήτρη Κουτσούμπα, οι δηλώσεις του οποίου έχουν προκαλέσει σάλο, επιμένοντας ότι το ΚΚΕ «έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες».

«Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους», τόνισε η κυρία Παπαρήγα για να καταλήξει: «Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγότερο υποκριτές!»

Αναλυτικά η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα

«Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι Γενικός Γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες. Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγότερο υποκριτές!»

Ειδήσεις σήμερα:

Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά: Νονοί και ποινικοί προσπαθούσαν να ελέγξουν το βενζινάδικο - Δείτε βίντεο

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία από την ερχόμενη Τρίτη, λέει ο Κολυδάς

Πώς δρούσε η οργάνωση που νόθευε καύσιμα και ποτά - Ο «αρχηγός», ο «Λουκάς» και η καταγγελία που τους πρόδωσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης