Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για τα μαζικά mail σε αποδήμους

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για τα μαζικά mail σε αποδήμους

Θα ερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου

asimakopoulou
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε το θέμα της αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από την ευρωβουλευτή Αννα- Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε ποινική έρευνα που αφορά στη διαρροή των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails) κατοίκων του εξωτερικού που βρέθηκαν στην κατοχή κ. Ασημακοπούλου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, θα ερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή, έρευνα διεξάγει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Κυβερνητικές πηγές, σημείωναν σχετικά, ότι έχουν υπάρξει σαφείς τοποθετήσεις και από την κα Ασημακοπούλου και από το ΥΠΕΣ. Η υπόθεση ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές.
Και βεβαίως ουδεμία σχέση έχει όλη αυτή συζήτηση με την επιστολική ψήφο, γεγονός που το γνωρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία οδηγούν τη συζήτηση εκεί για να καταφερθούν κατά μιας τόσο θετικής πρωτοβουλίας, την οποία δεν στήριξαν.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοκόπησε την 29χρονη σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη επειδή έριξε το φαγητό στο πάτωμα

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία - Οι έξι κατηγορίες επεμβάσεων και το κόστος τους αναλυτικά


Νέα παράταση για τις 8 Ιουνίου πήρε η πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την επέμβαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης