Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καλοδεχούμενη η διερεύνηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τα email σε απόδημους

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καλοδεχούμενη η διερεύνηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τα email σε απόδημους

«Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί» ανέφερε η ευρωβουλευτής της ΝΔ – Δέχθηκε πυρά για τα ενημερωτικά email που έστειλε σε Έλληνες του εξωτερικού 

asimakopoulou1
«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τη διεξαγωγή έρευνας από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα email που έστειλε σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού, λίγη ώρα μετά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιστολική ψήφο.

Σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter), η ευρωβουλευτής της ΝΔ διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί με την Αρχή σε ό,τι της ζητηθεί.

«Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια», γράφει στην ανάρτησή της.

Κλείσιμο


Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διεξαγωγή έρευνας για το ζήτημα. «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η υπόθεση ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω αναρτήσεων στην Χ, ρωτούσαν πώς βρέθηκαν στην κατοχή του γραφείου της κυρίας Ασημακοπούλου οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, αρνούμενοι ότι είχαν δώσει συγκατάθεση.

Επίθεση λάσπης εις βάρος της καταγγέλλει η ευρωβουλευτής

Προηγουμένως, η ευρωβουλευτής είχε χαρακτηρίσει «επίθεση λάσπης» την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή της τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων.

Η ίδια ανέφερε ότι τα στοιχεία τα συγκέντρωσε τα τελευταία 5 χρόνια, ως Ευρωβουλευτής, σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018.

«Σχετικά με την «επίθεση λάσπης» που δέχομαι από το πρωί, θέλω να διευκρινίσω ότι: 100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018», τόνισε.

Παράλληλα, η κυρία Ασημακοπούλου διέψευσε τα περί λήψης προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών ή κάποιον άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού.

«Θεωρίες συνωμοσίας που συσχετίζουν τις εγγραφές για την επιστολική ψήφο με την προσωπική μου δράση, έχουν σκοπό να με χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου, της θεσμικής μεταρρύθμισης που θεσπίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πτοούμαι και καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα».





Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ»

Ταϊλάνδη: Πιλότος έγινε... μαιευτήρας εν πτήσει και βοήθησε μια επιβάτιδα να γεννήσει

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 70χρονος που θώπευσε ανήλικη με νοητική υστέρηση - Τη φίλησα σαν την κόρη μου, είπε








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης