Θεμέλια προοδευτικού μετώπου με όχημα την… oικολογία

Θεμέλια προοδευτικού μετώπου με όχημα την… oικολογία

Εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, τους Οικολόγους, την Οικολογία και τους Πράσινους θα συναντηθούν σήμερα με διάθεση να διαμορφωθεί μια ενιαία περιβαλλοντική ατζέντα

ecology
Πυκνώνουν οι διεργασίες στο προοδευτικό ημισφαίριο ενόψει των Ευρωεκλογών, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα, τα οποία επιβεβαιώνουν με κάθε ευκαιρία τον κατακερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων, δεν αφήνουν ασυγκίνητες τις κομματικές ηγεσίες. Ακόμη και αν επί της αρχής, οι ευρωκάλπες αυξάνουν τον ενδοπαραταξιακό ανταγωνισμό, εντούτοις άπαντες δηλώνουν παρόντες σε προσκλητήρια διαλόγου και εκδηλώσεις για την επαύριον του προοδευτικού χώρου, ρίχνοντας εγκαίρως γέφυρες συνεργασίας.

Πολύ περισσότερο, όταν η «πράσινη μετάβαση» αποτελεί την κατεξοχήν αφορμή να συνευρεθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο «Τριανόν» εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, τους Οικολόγους, την Οικολογία και τους Πράσινους με διάθεση να διαμορφωθεί μια ενιαία περιβαλλοντική ατζέντα, με διακριτό προοδευτικό πρόσημο.

epochi


Κλείσιμο
Με αφορμή τη διακομματική συζήτηση, την οποία διοργανώνει η εφημερίδα «Η Εποχή», στο «Τριανόν» αναμένεται να παρευρεθούν τόσο στελέχη κομμάτων, προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου και συλλογικότητες του περιβαλλοντικού κινήματος, αναζητώντας ένα κοινό, «πράσινο» προγραμματικό πλαίσιο, πριν την 9η Ιουνίου.

Στην προοπτική αυτή, την συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει:

· Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η Χαρά Καφαντάρη

· Από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δημόπουλος

· Από την Νέα Αριστερά η Πέτη Πέρκα

· Από το Μέρα25

· Από τους Οικολόγους – Πράσινους ο Γιάννης Τσιρώνης

· Από την Οικολογία η Ηλέκτρα Στροβολίδου

· Από τους Πράσινους ο Νίκος Χρυσόγελος.

· Και ο Ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης.


Η συνύπαρξη κάτω από την ίδια οργανωτική στέγη όλων των κομμάτων και κινήσεων του χώρου, πυροδοτεί την ίδια ώρα ποικίλα σενάρια για το ενδεχόμενο γενικών ή επιμέρους προγραμματικών συγκλίσεων και προεκλογικά. Ήδη, η συμμετοχή του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Πέτρου Κόκκαλη έχει προκαλέσει διαδοχικούς συνειρμούς, όχι μόνο λόγω της προσωπικής πολιτικής αφοσίωσής του στην «πράσινη ατζέντα», αλλά κυρίως σε σχέση με την κινητικότητα εντός της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, η οποία θέλει το Φεβρουάριο ως τον πλέον καταλυτικό μήνα εξελίξεων, αρχής γενομένης από την κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων.



Ειδήσεις σήμερα:

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μέλανι

Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα - Έρχεται νέο κύμα κρύου το Σαββατοκύριακο

Σέξι mob wife με ψεύτικη γούνα στα χιόνια η Κλόε Καρντάσιαν - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης