Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μέλανι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μέλανι

Εμφανίστηκε στο Woodstock το 1969 και είχε μεγάλες ποπ επιτυχίες με τα «Brand New Key» και «Lay Down» στις αρχές της δεκαετίας του ’70

MixCollage-25-Jan-2024-06-04-AM-6310
Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 76 ετών, η Melanie, η τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στο Woodstock το 1969 και είχε μεγάλες ποπ επιτυχίες με τα «Brand New Key» και «Lay Down (Candles in the Rain)» στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η διαφημιστική της εταιρεία Glass Onyon PR. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου.

Τα τρία της παιδιά, η Leilah, η Jeordie και ο Beau Jarred, ανάρτησαν ένα μήνυμα στο Facebook, γράφοντας: «Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα από εσάς για την αγάπη που έχετε για τη μητέρα μας και να σας πούμε ότι σας αγαπούσε όλους σας πάρα πολύ! Ήταν μία από τις πιο ταλαντούχες, δυνατές και παθιασμένες γυναίκες της εποχής και κάθε λέξη που έγραφε, κάθε νότα που τραγουδούσε το αντανακλούσε. Ο κόσμος μας είναι πολύ πιο σκοτεινός, τα χρώματα ενός θλιβερού, βροχερού Τενεσί ωχριούν με την απουσία της σήμερα, αλλά ξέρουμε ότι είναι ακόμα εδώ, χαμογελώντας σε όλους μας, σε όλους σας, από τα αστέρια».



Κλείσιμο
Γεννημένη στη στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, η Safka σπούδασε στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών πριν αποφασίσει να ακολουθήσει μια καριέρα ως τραγουδίστρια.

Το μεγάλο της ξέσπασμα ήρθε στη συναυλία του Woodstock το 1969, την οποία περιέγραψε στο Rolling Stone το 2019 ως την πρώτη της «εξωσωματική εμπειρία».

Το "Lay Down (Candles In The Rain)," το τραγούδι που έγραψε για την εμπειρία, χτύπησε στο Νο. 6 τον επόμενο χρόνο. Το 1971, είχε μια επιτυχία Νο. 1 με το "Brand New Key".

Αν και το αστέρι της Safka έσβησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, χρησιμοποίησε τη φήμη της για να γίνει εκπρόσωπος της UNICEF.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, δισκογραφικού παραγωγού Peter Schekeryk, το 2010, σταμάτησε να ηχογραφεί τόσο συχνά, αλλά συχνά συνεργαζόταν με τα παιδιά της σε ζωντανές εμφανίσεις και συναυλίες στο Διαδίκτυο, όπως γράφει το Hollywood Reporter.

Τα παιδιά της Safka ζήτησαν από τους θαυμαστές να γιορτάσουν τη μνήμη της μαμάς τους το βράδυ της Τετάρτης στις 22:00 κεντρική ώρα, ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη της.






Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Στο κινητό του Μπάμπη οι «απαντήσεις» - Ερευνούν αν πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης

Salt Bae: Ήθελε να φλεξάρει με απόδειξη σχεδόν €110.000, αλλά πυροδότησε οργή - «Βροχή» τα σχόλια εις βάρος του

«Ο γάμος των ομοφυλόφιλων καταργεί το Ευαγγέλιο», λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης