Δημοσκόπηση GPO: Στο 20,6% η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, οριστικά τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Το 49,8% κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών - Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι το 38,8% εκτιµά ότι υπάρχει χώρος δεξιά της Ν∆ για νέο κόµµα - Το 5,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου

kalpi_fakelos_arthro
Στο 20,6% είναι το προβάδισμα που έχει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο, όπως προκύπτει από την πρώτη δημοσκόπηση της GPO για το 2024 που δημοσιεύουν σήμερα τα «Παραπολιτικά», αποτυπώνοντας το πολιτικό κλίµα στην αρχή του νέου έτους, µε τη δηµόσια συζήτηση να κυριαρχείται από το ζήτηµα του πολιτικού γάµου και της τεκνοθεσίας των οµόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και του δεύτερου ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στο 20,6%, όπως και η κυριαρχία Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι το 38,8% εκτιµά ότι υπάρχει χώρος δεξιά της Ν∆ για νέο κόµµα, ενώ το 13,9% δηλώνει ότι θα το ψήφιζε. Επίσης, το 5,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόµµα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής:

ΝΔ: 32,9%
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: 12,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%
ΚΚΕ: 8,3%
Σπαρτιάτες: 1,9%
Κλείσιμο
Ελληνική Λύση: 6%
Νίκη: 2,7%
Πλεύση Ελευθερίας: 2,7%
ΜέΡΑ25: 2,1%
Νέα Αριστερά: 1,9%
Άλλο: 2,7%
Λευκό, άκυρο: 1,2%
Δεν θα ψηφίσω: 2,1%
Αναποφάσιστοι: 13,1%

Το 48,1% υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το 49,8% κατά

Όσον αφορά στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η ελληνική κοινωνία εµφανίζεται διχασµένη, µε το 48,1% να τάσσεται υπέρ και το 49,8% κατά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι υπέρ τοποθετούνται στη µεγάλη τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ αρνητικά, σε ποσοστό 58,1%, οι ψηφοφόροι της Ν∆, οι οποίοι είναι ακόµα πιο αρνητικοί, σε ποσοστό 78,9%, απέναντι στην υιοθεσία. Στο σύνολο του δείγµατος το 68,9% τάσσεται κατά του δικαιώµατος υιοθεσίας, έναντι 29,6% που καταγράφεται θετικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Τα ντοκουμέντα της δολοφονίας του αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό - «Με μαχαίρωσε αυτός ρε»

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκαν νέα ευρήματα - Τι «δείχνουν» τα κινητά του κρεοπώλη και του Μπάμπη

Θεσσαλονίκη: Ο σύντροφος της 41χρονης «έστησε» διάρρηξη μετά τη δολοφονία και έλεγε στους αστυνομικούς ότι βρήκε το μπλουζάκι της - Η κατάθεσή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης