Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 38,7% η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ - Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο 38,7% η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ - Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ΠΑΣΟΚ

Δείτε τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου και την εκτίμηση εκλογικής επιρροής - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38% - Στο 10% οι θετικές γνώμες για τον Στέφανο Κασσελάκη

Kyriakos_Mitsotakis
Την πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, έξι μήνες μετά τις κάλπες, επιβεβαιώνει η τελευταία δημοσκόπηση του 2023, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στην έρευνα της εταιρείας Palmos Analysis για τον Ελεύθερο Τύπο, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,1% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τρίτη θέση με 10,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ 8,5%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,0%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, η Νίκη με 2,6%, το ΜεΡΑ25 2,3% και η Νέα Αριστερά με 1,8%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% και το ΚΚΕ στο 10,3%. Η Ελληνική Λύση 5,9%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, η Νίκη 3,1%, το ΜεΡΑ25 2,8% ενώ η Νέα Αριστερά λαμβάνει 2,2%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες με 38%. Ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 24%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είναι έκτος με μόλις 10%.

Κλείσιμο
Η ακρίβεια θεωρείται από τους πολίτες το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας με 63% και ακολουθεί η Υγεία με 24%, ενώ στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε η εγκληματικότητα με 23%. Παιδεία και χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι τα ελληνοτουρκικά έχουν υποχωρήσει στο 9% λόγω της ύφεσης που επικρατεί στις σχέσεις μας με την Αγκυρα. 
palmos-gallop

Ειδήσεις σήμερα:

«Ήθελα να σώσω τη μητέρα μου» - Στον ανακριτή ο 35χρονος πατροκτόνος από το Περιστέρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η τραγωδία του Στέλιου Ρόκκου - Μέσα σε δύο χρόνια έχασε και τα δύο του αδέρφια


Ουρές στα φαρμακεία για τεστ covid πριν από το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης