Κόντρα Αλεξοπούλου - Φωτίου για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα ΜΜΜ

Κόντρα Αλεξοπούλου - Φωτίου για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα ΜΜΜ

Η κυρία Αλεξοπούλου κατηγόρησε την κυρία Φωτίου ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα ΑμεΑ, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχε από το 2015 έως το 2019 δεν αναθεώρηση ποτέ τον Κανονισμό των Επιβατών

amea-mmm
Σύγκρουση για τις προβλέψεις του αναθεωρημένου Κανονισμού Επιβατών για τα άτομα με αναπηρία είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου.

Η κυρία Αλεξοπούλου κατηγόρησε την κυρία Φωτίου ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα ΑμεΑ, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχε από το 2015 έως το 2019 δεν αναθεώρηση ποτέ τον Κανονισμό των Επιβατών. «Νομίζω ότι δεν έχετε διαβάσει καλά τον Κανονισμό, σωστά και καλοπροαίρετα τις απαντήσεις μας», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Τράμ, τρένα) η προσβασιμότητα είναι στο 100%.

Από την πλευρά της η κυρία Φωτίου ισχυρίστηκε το Υπουργείο δεν γνωρίζει τι έχει νομοθετήσει. «Είναι δυνατόν να λέτε ψέματα», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτά που λέει η Υφυπουργός είναι εξοργιστικά». «Πραγματικά απορώ για τον τρόπο που προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τα άτομα με αναπηρία, να μην διαβάζετε σωστά κείμενα όταν επικαλείστε της θητεία σας να βάζετε μόνο την αρχή της κι όχι το τέλος της και να μην έχετε κάνει τίποτα. Εμείς σε λιγότερο από έξι μήνες βγάλαμε έναν κανονισμό όταν εσείς δεν το κάνατε από το 2015 ως το 2019», σημείωσε η υφυπουργός και παράλληλα επανέλαβε ότι «η διάταξη στον Κανονισμό αφορά επί του πρακτέου, στη διαχείριση περιπτώσεων μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία σε Υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία».

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τον σύντροφο της Γεωργίας: Ήταν πατέρας ενός μωρού που πέθανε και εξαφανίστηκε η σορός του

«Τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη» - Η κόρη της Χριστίνας Λαμπίρη απαντά στον Νίκο Μουρατίδη

Δείτε βρετανικό Typhoon να χτυπά κτίριο των Χούτι: Πέντε νεκροί αντάρτες από τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης