Κυπριακό: Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι δεν αναμένει πρόοδο το 2024

Κυπριακό: Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι δεν αναμένει πρόοδο το 2024

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής πλευράς ανέφερε ότι δεν επιθυμεί ομοσπονδία και ότι η επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι «κενή ελπίδα»

tatar
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως δεν αναμένει κάποια εξέλιξη για το Κυπριακό εντός του 2024, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν ομοσπονδία πλέον και ότι η επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ομοσπονδία είναι «κενή ελπίδα».

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κίπρις», ο Ε. Τατάρ είπε ακόμα ότι «δεν έχω κάποια προσδοκία για το Κυπριακό. Διορίστηκε μια προσωπική απεσταλμένη (του ΓΓ του ΟΗΕ). Αυτό το άτομο δεν έχει σχέση με το Συμβούλιο Ασφαλείας. Της δώσαμε περίοδο έξι μηνών. Υπάρχει ή δεν υπάρχει κοινό έδαφος για έναρξη διαπραγμάτευσης; Καθήκον της είναι να βρει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Και για να υπάρξει έδαφος πρέπει να έχουμε κυριαρχία, να έχουμε ισότητα. Χωρίς να γίνει αποδεχτό αυτό, δεν θα δημιουργηθεί έδαφος».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι εντός του 2023 κέρδισε περισσότερο έδαφος η πολιτική των «δύο κρατών» που έθεσαν επί τάπητος μαζί με την Τουρκία σημειώνοντας παράλληλα ότι, «αυτός δεν είναι εύκολος δρόμος. Απέναντί μας υπάρχει η ΕΕ και οι σύμμαχοί της».

Επαναλαμβάνοντας ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντηση με τον Ερντογάν επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα αλλάξει η πολιτική τους, ο Τατάρ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή από αυτή την πολιτική για την επιβίωση τόσο της Τουρκίας όσο και της «τδβκ» (ψευδοκράτος).




Ειδήσεις σήμερα:

Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Αν θεωρηθεί ιδιωτική χρηματοδότηση, το κόμμα απειλείται με πρόστιμο

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του επισμηναγού Κωστέα που σκοτώθηκε στην Καλαμάτα - «Για την πατρίδα τα έδινε όλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης