Τάσεις MRB: Τέσσερις στους δέκα λένε «ναι» στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, αλλά το 68,7% απορρίπτει την τεκνοθεσία

Τάσεις MRB: Τέσσερις στους δέκα λένε «ναι» στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, αλλά το 68,7% απορρίπτει την τεκνοθεσία

Το δεύτερο μέρος της έρευνας της MRB παρουσιάστηκε στο Open - Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων το 52,7% - Τι λένε για το φορολογικό νομοσχέδιο - «Δεν υπάρχει αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση της ΝΔ, εκτιμά το 74% - Δείτε βίντεο

ermou-m
Πολιτικά, αλλά και κοινωνικά ζητήματα έθιξε στο δεύτερο μέρος της η έρευνα «Τάσεις» της MRB, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Όπως προκύπτει, τουλάχιστον όσον αφορά στο πολιτικό σκηνικό στον τόπο μας, η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να... παίζει χωρίς αντίπαλο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxndzfwm1xi9)


Και αυτό, καθώς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, οι πολίτες λένε, σε ποσοστό 74%, ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ μόλις ένα ποσοστό 20,8% πιστεύει το αντίθετο. Εξ αυτών που εκτιμούν πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, το 70,7% εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός, ενώ το 28,7% λέει πως δεν ανησυχεί.

Κλείσιμο
den_yparxei_mrb_antipolitefsi


Υψηλή συσπείρωση παρουσιάζει η ΝΔ στο 89,4%, η οποία έχει διαρροές προς αδιευκρίνιστη ψήφο 4,7%, άλλο κόμμα 2,1%, Ελληνική Λύση 1,6%, ΠΑΣΟΚ 1,2% και ΣΥΡΙΖΑ 1%. Αντίθετα, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 67,4%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χάνει» προς το ΠΑΣΟΚ το 12,4%, προς το ΚΚΕ το 7,3%, προς αδιευκρίνιστη ψήφο 4,4%, προς άλλο κόμμα 2%, προς την Πλεύση Ελευθερίας 1,9% και προς τη Νέα Αριστερά 1,7%.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, στο πρώτο μέρος των «Τάσεων», προέκυψε ότι η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με διαφορά άνω των 20 μονάδων από το δεύτερο κόμμα, που είναι το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να «παγιώνεται» στην τρίτη θέση. 

Ομόφυλα ζευγάρια - Γάμος και τεκνοθεσία

Όσον αφορά σε μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε ποσοστό 52,9%, ενώ υπέρ εμφανίζεται να είναι το 40,3%. Ωστόσο, το 49,8% δηλώνει ότι θα πήγαινε στον γάμο ενός ομόφυλου ζευγαριού («θα πήγαινα άνετα χωρίς να έχω κάποιο θέμα» 31,5%, «θα πήγαινα αλλά θα ένιωθα άβολα» 18,3%), έναντι ποσοστού 44,2%, που δηλώνει ότι δεν θα πήγαινε («θα έβρισκα μια δικαιολογία να μην πάω 21,6%, θα αγνοούσα την πρόσκληση γιατί την βρίσκω προσβλητική» 22,6%).

Αντίστοιχα, υψηλά είναι και τα ποσοστά όσων δηλώνουν αντίθετοι στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Συμφωνεί (σίγουρα ή μάλλον) το 24,2%, ενώ διαφωνεί (σίγουρα ή μάλλον) το 68,7%.

omofyla-zeygaria_mrb


yiothesia_omofyla_mrb

gamos_tha_pigainate_mrb


Φορολογικό νομοσχέδιο

Σε άλλα θέματα της έρευνας, το 56,8% τάσσεται κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ το 31,2% υπέρ. Το ποσοστό εναντίωσης αυξάνεται κατά πολύ στους ελεύθερους επαγγελματίες, όπου κατά τάσσεται το 75,5%, υπέρ το 17,7% και το 12% απαντάει δεν ξέρω/δεν γνωρίζω.

forologiko_mrb


forologiko_eleftheroi


Ιδιωτικά πανεπιστήμια

Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσεται το 52,7% των ερωτηθέντων, την ώρα που το 44,1% διαφωνεί. Όσον αφορά στο κατά πόσο θα συνεισφέρει η ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη βελτίωση της ανώτερης δημόσιας εκπαίδευσης, το 50,5% εκτιμά ότι θα αναβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση. Το 31,9% πιστεύει ότι «μάλλον θα υποβαθμιστεί» ή «σίγουρα θα υποβαθμιστεί».

idiotika_aei_mrb

idiotika-pan_mrb_anavathmisi


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΕ: Υπάλληλοι και όχι συνεργάτες οι εργαζόμενοι σε πλατφόρμες τύπου Uber και delivery

Τέλος η αποχή των διαιτητών από τους αγώνες της Super League 1, αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα

Απειλητικό μήνυμα στη μητέρα του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό - «Πόσους βιασμούς θα αντέξει πριν κρεμαστεί;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης