ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους και ο Τσακαλώτος τον παρομοιάζει με τον... Περίανδρο Πώποτα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους και ο Τσακαλώτος τον παρομοιάζει με τον... Περίανδρο Πώποτα

Κασσελάκης: Έχω αποκηρύξει εντελώς και τον Κατρούγκαλο και τον Τσακαλώτο - Δεν με ρώτησε αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση, απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομικών

kasselakis-tsakalotos-arthrou
Το... γάντι που του έριξε ο Στέφανος Κασσελάκης νωρίτερα σήμερα, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πέρασε η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους», επέλεξε να σηκώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, παρομοιάζοντας μάλιστα τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον... τηλεοπτικό δήμαρχο Περίανδρο Πώποτα (σ.σ. τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Χάρης Ρώμας στο «Καφέ της Χαράς»).

«Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση» γράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προηγουμένως, κατά την παρουσία του στην πορεία ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει». Μιλώντας, δε, με διαδηλώτρια, επέμεινε: «Εγώ έχω αποκηρύξει εντελώς και τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Τσακαλώτο».

«Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ» παρατηρεί σχετικά ο κ. Τσακαλώτος: 

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσακαλώτου:

Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος.

anartisi_tsakalotou


Κασσελάκης: Πέρασε η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Κατρούγκαλους και Τσακαλώτους

Ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε με την ανάρτησή του να απαντήσει στον κ. Κασσελάκη, ο οποίος με τη σειρά τους θέλει να αποκηρύξει πλήρως την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε και έφερνε ένα τρίτο Μνημόνιο στη χώρα. Νωρίτερα σήμερα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Κλείσιμο
kasselakis_poreia_2


«Εγώ έχω αποκηρύξει εντελώς και τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Τσακαλώτο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία του με διαδηλώτρια, η οποία, αναφερόμενη ειδικά στο ζήτημα της φορολόγησης, είπε ότι η Αριστερά «γύρισε την πλάτη της στον κόσμο και τον πρόδωσε». 



Αφού επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι κατά της υπέρμετρης φορολόγησης, ο κ. Κασσελάκης έσπευσε και πάλι να «καλύψει» τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Yπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε όντως, ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς. Γι' αυτό και ο Αλέξης (σ.σ. Τσίπρας) έλεγε προεκλογικά φέτος, το ‘23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».

kasselakis_poreia_1


Έχοντας πάρει αποστάσεις από την πολιτική που εφάρμοσαν την εποχή των Μνημονίων οι κ.κ. Τσακαλώτος και Κατρούγκαλος, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική και στην οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Σε δήλωσή του από την πορεία, σχολίασε πως «είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές», ενώ «έλεγε για μειώσεις φόρων».



«Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια» σημείωσε. «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει» προσέθεσε, για να κατηγορήσει εν συνεχεία τη ΝΔ για «μανδύα φοροεπιδρομής» και να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα». «Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;» ανέφερε.

«Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στη Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία» επέμεινε.

kasselakis_poreia_3


Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κ.ά.), συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.



Ειδήσεις σήμερα:

ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και συγκοινωνίες: Οι αλλαγές που έρχονται και πώς επηρεάζουν την τσέπη μας

Μέσω διαρροής απάντησε ο Μπραντ Πιτ για τη Ζαχάρα και τον Παξ - Η μπηχτή για την Τζολί

Φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης