Στέφανος Κασσελάκης - Πήγε στην πορεία και αποκήρυξε τη μνημονιακή Αριστερά: Πέρασε η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους

Στέφανος Κασσελάκης - Πήγε στην πορεία και αποκήρυξε τη μνημονιακή Αριστερά: Πέρασε η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είπε ψέματα προεκλογικά, αυξάνει φόρους και εισφορές»

kasselakis_poreia_maketa
Να αποκηρύξει πλήρως την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε και έφερνε ένα τρίτο Μνημόνιο στη χώρα επιχειρεί... όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για το φορολογικό νομοσχέδιο.

kasselakis_poreia_2


«Εγώ έχω αποκηρύξει εντελώς και τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Τσακαλώτο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία του με διαδηλώτρια, η οποία, αναφερόμενη ειδικά στο ζήτημα της φορολόγησης, είπε ότι η Αριστερά «γύρισε την πλάτη της στον κόσμο και τον πρόδωσε». 



Αφού επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι κατά της υπέρμετρης φορολόγησης, ο κ. Κασσελάκης έσπευσε και πάλι να «καλύψει» τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Yπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε όντως, ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς. Γι' αυτό και ο Αλέξης (σ.σ. Τσίπρας) έλεγε προεκλογικά φέτος, το ‘23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».

kasselakis_poreia_1


Κλείσιμο
Έχοντας πάρει αποστάσεις από την πολιτική που εφάρμοσαν την εποχή των Μνημονίων οι κ.κ. Τσακαλώτος και Κατρούγκαλος, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική και στην οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Σε δήλωσή του από την πορεία, σχολίασε πως «είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές», ενώ «έλεγε για μειώσεις φόρων».



«Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια» σημείωσε. «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει» προσέθεσε, για να κατηγορήσει εν συνεχεία τη ΝΔ για «μανδύα φοροεπιδρομής» και να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα». «Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;» ανέφερε.

«Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στη Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία» επέμεινε.

kasselakis_poreia_3


Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κ.ά.), συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.



Ειδήσεις σήμερα:

ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και συγκοινωνίες: Οι αλλαγές που έρχονται και πώς επηρεάζουν την τσέπη μας

Μέσω διαρροής απάντησε ο Μπραντ Πιτ για τη Ζαχάρα και τον Παξ - Η μπηχτή για την Τζολί

Φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης