Δημοσκόπηση GPO: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ΠΑΣΟΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,7% στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό - Πώς αποτιμάται η εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

kalpi-new
Τρίτος βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και σε νεά δημοσκόπηση, αυτή που πραγματοποιήσε η GPO για τα Παραπολιτικά. Συγκεκριμένα, το κόμμα της Κουμουνδούρου υπολείπεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή, με διαφορα που ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μοναδες. Θυμίζεται πως είχε προηγηθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll, που έδεινε δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου με 16% και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 14,7%. 

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%. Στα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,9%, η Ελληνική Λύση 5,4%, η Νίκη 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 1,2%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, ενώ στο 10,3% είναι οι αναποφάσιστοι.

ereyna-19



Κλείσιμο
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

ereyna-18



Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή. Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα. Σε άλλο ερώτημα, το 68,8% «βλέπει» διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

ereyna-15


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης