Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιμονή στις μεταρρυθμίσεις και στοχευμένες παροχές - Η…επιβεβαίωση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιμονή στις μεταρρυθμίσεις και στοχευμένες παροχές - Η…επιβεβαίωση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε με τις ανακοινώσεις του ότι η κυβέρνηση θα «γυρίζει» την όποια οικονομική υπεραπόδοση στην κοινωνία

mitsotakis-kivernisi
Αποφασισμένος να μην υπαναχωρήσει από τον στόχο της εκπλήρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παράλληλα, όμως στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται δίπλα στους ευάλωτους και θα επιβραβεύει όσους πρέπει με στοχευμένες παρεμβάσεις, με γνώμονα και την καλή πορεία των δημοσίων οικονομικών. Σε αυτούς τους δύο άξονες, άλλωστε, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως εδράζει την προοπτική ενός μακροπρόθεσμου πολιτικού imperium, με δεδομένο ότι όλες οι μετρήσεις αποτυπώνουν τον κατακερματισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με το ΠΑΣΟΚ μάλιστα να περνά δεύτερο εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή μέτρηση της Opinion Poll για το Action 24.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, έδωσε το μεταρρυθμιστικό στίγμα σε αρκετές αποστροφές του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: από τη στήριξη του στο υπουργείο Οικονομικών για το φορονομοσχέδιο που περιλαμβάνει το τεκμήριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, λέγοντας ότι θα γίνουν μόνο παραμετρικές διορθώσεις και όχι αλλαγές στη φιλοσοφία του νόμου, έως το μήνυμά του προς τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για το μετρό και τη Βασιλίσσης Όλγας, λίγη ώρα πριν την πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχουμε ένα πολύ τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θέλω να υλοποιήσω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Άρα δεν συμβιβάζομαι με την ικανοποίηση της εκλογικής νίκης, με το 41%. Αυτό δεν μου λέει τίποτα. Το 41% ήταν το αποτέλεσμα το οποίο καθόρισε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αλλά για εμένα το κοντέρ έχει μηδενίσει. Θα κριθούμε ξανά σε αυτή την τετραετία από την αρχή», υπογράμμισε με νόημα ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα και προς κυβερνητικά στελέχη.

Η χθεσινή του ανακοίνωση για το χριστουγεννιάτικο επίδομα των 350 εκατομμυρίων ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες και ειδικά στους πιο ευάλωτους, όπως πρώτο έγραψε το protothema.gr, αλλά και το ανοιχτό «παράθυρο» για αυξήσεις στο ποσό των εφημεριών για τους γιατρούς του ΕΣΥ που ούτως ή άλλως θα λάβουν αυξήσεις με το νέο μισθολόγιο από 1/1/2024 ήταν και το ταυτόχρονο μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα «γυρίζει» την όποια οικονομική υπεραπόδοση στην κοινωνία.

Η πρόβλεψη και η επιβεβαίωση

Κλείσιμο
Πέραν τούτου, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, συζητώντας με τον Αντώνη Σρόιτερ στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσαν το «Πρώτο Θέμα» και το travel.gr για τον τουρισμό έκανε μια μάλλον…δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος κατά πόσο θα συνεχίσει στο εγγύς μέλλον να είναι αξιωματική αντιπολίτευση.



Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ήρθε το βράδυ η δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll για το Action 24, με το οποίο αποτυπώνεται η συνεχιζόμενη άνετη πρωτιά της ΝΔ και πλέον η ανατροπή στη δεύτερη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να περνά δεύτερο και μάλιστα καθαρά μετά από μια δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 14,7%, ενώ και το ΚΚΕ καταγράφει ανοδικές τάσεις και καταγράφεται στο 10,6%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που δίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις προοπτικές του κόμματός τους: Ενας στους δύο δηλώνει ότι οι δυνάμεις του κόμματος θα συνεχίσουν να μειώνονται και μόνον οι 4 στους 10 λένε ότι μπορεί να ανακάμψει.

Για την κυβέρνηση, από την άλλη, η ακρίβεια παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της και αποτυπώνεται για το 60% των πολιτών ως το βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας, ενώ ένα διόλου αμελητέο 43% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί με την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

0
action-24-under-embargo-graph_2
action-24-under-embargo-graph_3
action-24-under-embargo-graph_4
action-24-under-embargo-graph_5
action-24-under-embargo-graph_6
action-24-under-embargo-graph_7
action-24-under-embargo-graph_8
action-24-under-embargo-graph_9


Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: «Ναι» στον φράχτη - Δεν μπορώ να φανταστώ αποστάτες Αχτσιόγλου και την ομάδα της - Στο 17% ο πήχης στις ευρωεκλογές

Ο Τάιλερ «πυροβολεί» τον ΣΥΡΙΖΑ: Έχασε τόσες εκλογές, να ψάξουν να βρουν τι φταίει - Γι' αυτό ήρθε ο Στέφανος, θα κάνουμε το καλύτερο να γίνει πρωθυπουργός

Ο ισραηλινός στρατός βρήκε φρεάτιο τούνελ μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και παγιδευμένο αυτοκίνητο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης