Χριστοδουλάκης: Να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη και απροϋπόθετη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην εκπαίδευση

Χριστοδουλάκης: Να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη και απροϋπόθετη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην εκπαίδευση

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

christodoulakis_ma
Το κρίσιμο ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών των ειδικών σχολείων στην Ανατολική Αττική, αλλά και πανελλαδικά, έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Η καθολική πρόσβαση στην εκπαίδευση συνιστά αναφαίρετη υποχρέωση της πολιτείας. Και ειδικότερα, στόχος μιας κοινωνίας πραγματικά συμπεριληπτικής πρέπει να είναι η γνήσια ισότιμη μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία. Οφείλουμε, λοιπόν, να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη και απροϋπόθετη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, των μαθητών ΑΜΕΑ, των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες στην εκπαίδευση», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Παρέμβαση για την μετακίνηση μαθητών ΑΜΕΑ στα σχολεία

Στην παρέμβαση του στη Βουλή ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενημέρωσε το Σώμα ότι αυτή τη στιγμή 100 μαθητές στην Ανατολική Αττική με μαθησιακές δυσκολίες, όλων των ηλικιακών βαθμίδων, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν προς τα ειδικά σχολεία. Οι σχετικοί διαγωνισμοί της Περιφέρειας, όπως είπε κηρύσσονται άγονοι και ακόμα και η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε ένα μήνα πριν και προβλέπει τη δυνατότητα της μίσθωσης οχημάτων από την Περιφέρεια, δεν εφαρμόζεται στην πράξη.

Κλείσιμο
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε το πόσο προβληματικό και προσβλητικό είναι το φαινόμενο του σχολικού αποκλεισμού, ιδίως των μαθητών ΑΜΕΑ και ζήτησε από τον υπουργό να παρθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να λυθεί άμεσα αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.
 
«Η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή από κανέναν από εμάς. Ούτε ένας μαθητής δεν πρέπει να στερείται την πρόσβαση στην εκπαίδευση, ούτε ένας γονιός δεν επιτρέπεται να επωμίζεται ακόμα περισσότερα βάρη από αυτά που ήδη του αναλογούν», επεσήμανε.
 
Στη δευτερολογία του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην αδιαφορία του υπουργείου, καθώς όφειλε, όπως είπε να υπάρχει ειδική μέριμνα στους διαγωνισμούς για τα ειδικά σχολεία, αλλά και της Περιφέρειας, η οποία αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντα που της ορίζει ο νόμος.
 
Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την μετακίνηση μαθητών στα ειδικά σχολεία της Ανατολικής Αττικής
  
Τέλος, ζήτησε να δοθούν μόνιμες λύσεις από την πολιτεία, μιας και το φαινόμενο είναι χρονίζον και διαχρονικό. Ανέδειξε, δε, μια σειρά ενεργειών που οφείλει να αναλάβει το υπουργείο, καθώς στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, δεν είναι ο καταγγελτικός λόγος, αλλά η κατάθεση προτάσεων και λύσεων στα προβλήματα. Πρότεινε, λοιπόν, την αγορά σχολικών λεωφορείων, που θα συντηρούνται από τους δήμους, την στελέχωση τους σε επίπεδο οδηγών από στελέχη του στρατού, την πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού με την κατάλληλη κατάρτιση ειδικά ως προς τους συνοδούς, και τέλος την αναπροσαρμογή των συγκεκριμένων προκηρύξεων ώστε να αφορούν μόνο τα δρομολόγια των ειδικών σχολείων, συνοδευόμενες από τις αντίστοιχες προσαυξήσεις στο τίμημα, για να παρέχονται κίνητρα και να μην κηρύσσονται οι διαγωνισμοί άγονοι.
 
Ο βουλευτής σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να ευαισθητοποίησει την κοινή γνώμη για το θέμα και προτρέπει για την υπογραφή σχετικού ψηφίσματος στο Avaaz.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή τραγωδία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης - Νεκροί 39χρονος και 38χρονος σε τροχαία

Βίντεο: Κρουαζιέρα του τρόμου για 1000 επιβάτες στον Βισκαϊκό κόλπο - «Θαύμα που επιζήσαμε όλοι»

Πτήση με μαχητικό F-16: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω όσα είδα και όσα έζησα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης