Δημοσκόπηση Alco: To 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανακαλέσει ο Κασσελάκης τις διαγραφές

Δημοσκόπηση Alco: To 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανακαλέσει ο Κασσελάκης τις διαγραφές

Μόλις το 21% των ψηφοφόρων θεωρεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη - Στο 60% έπεσε η συσπείρωση του κόμματος 

6015879
Τέσσερις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά περαιτέρω συρρίκνωσης καθώς σύμφωνα με το β' μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, η σύσπείρωση του κόμματος βρίσκεται πλέον στο 60%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά καθώς χάνει 1% προς τη ΝΔ, 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ και 19% σε άλλα κόμματα.

Το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εξαιρετικά σύνθετο μετά τις αποφάσεις Κασσελάκη για τις διαγραφές των Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη και Τζουμάκα καθώς το 42% των ψηφοφόρων του κόμματος θέλουν να ανακαλέσει ο νέος πρόεδρος την απόφασή του, το 38% ζητά να επιμείνει ενώ ένα 20% δεν απαντά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwsr9fga0b15)
Κλείσιμο


Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 25% θέλει να διαγραφούν οι τέσσερις, το 31% να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 44% δεν απαντά.

Επίσης, το 45% των ψηφοφόρων του κόμματος ζητά από τους διαφωνούντες να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να παραμέινουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν και να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco μόλις το 21% των ψηφοφόρων θεωρεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη. Το 54% την θεωρεί μειονέκτημα και το 25% δεν απαντά.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 51% την θεωρεί πλεονέκτημα, το 31% μειονέκτημα και το 18% δεν απαντά.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ η συσπείρωσή της φθάνει το 82% με το κυβερνών κόμμα να έχει απώλειες 2% σε ΣΥΡΙΖΑ και 3% προς ΠΑΣΟΚ και 1% σε Ελληνική Λύση.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, το 52% αναφέρει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιμένο, το 19% λίγο, το 22% απαντά αρκετά και 3% πολύ. Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, το 35% όχι και το 10% δεν απαντά.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης 

dhmoskophsh-alco__1_
dhmoskophsh-alco_2
dhmoskophsh-alco_3
dhmoskophsh-alco_4
dhmoskophsh-alco__5_
dhmoskophsh-alco_6
dhmoskophsh-alco_7



alco-tautotha





Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Οι βουλευτές που αξιοποίησαν το ράλι στις τιμές των ακινήτων - Τι έδειξαν τα Πόθεν Έσχες

Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που 23χρονη κινηματογραφεί τον φίλο της να την πυροβολεί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης