Δημοσκόπηση ALCO: Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη, μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια

Δημοσκόπηση ALCO: Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη, μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια

Πάνω από επτά στους δέκα δηλώνουν ότι αναγκάζονται να περιορίσουν «πολύ ή αρκετά» τις αγορές βασικών αγαθών - Και νέα πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ

dimoskopisi-art-02
Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.  Παράλληλα, η μέτρηση καταγράφει μεγάλη απαισιοδοξία των πολιτών για την πορεία των τιμών, με πάνω από επτά στους δέκα να δηλώνουν ότι έχουν ήδη αναγκαστεί να περιορίσουν «πολύ ή αρκετά» τις αγορές βασικών αγαθών, όπως και ότι σε ποσοστό 67% σχεδιάζουν να περιορίσουν τη θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες. 

dimoskopisi

Άνοδος της ΝΔ, πτώση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ προηγείται με 20,6 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην αναγωγή επί των εγκύρων, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5% και σε «απόσταση αναπνοής» έπεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7%. 

Κλείσιμο
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Ελληνική Λύση με 5,2%, η Νίκη με 3,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%.

Tο κυβερνών κόμμα καταγράφει άνοδο 1,8 μονάδων, ενώ αντίστοιχη πτώση παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ κερδίζουν σχεδόν από μία μονάδα, ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα μόνον η η Νίκη και η Ελληνική Λύση καταγράφουν κάποια κέρδη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Οι Σπαρτιάτες καταγράφουν πτώση σχεδόν δύο μονάδων και μένουν πολύ κάτω από το όριο του 3%, ενώ οριακή πτώση εμφανίζει και η Πλεύση Ελευθερίας, που είναι στο 2,6% με την αναγωγή επί των εγκύρων. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 31 μονάδες στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη να προηγείται μόλις μία μονάδα του Νίκου Ανδρουλάκη - και οι δύο μένουν κάτω από το 10%. 
MITSOTAKIS

Τα νοικοκυριά κόβουν από παντού 

Σε περικοπές ακόμα και σε βασικά είδη δηλώνουν ότι έχουν προχωρήσει το 73% των ερωτηθέντων, ενώ ένα 67% αναφέρει ότι σχεδιάζει να περιορίσει τη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες. Οι καταναλωτές δηλώνουν δύσπιστοι στις κυβερνητικές εκτιμήσεις για μείωση των τιμών, ενώ σε ποσοστό σχεδόν 80% εκφράζουν την εκτίμηση ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα βοηθήσουν ελάχιστα ή καθόλου.  
AKRIVIA

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Ο Τσακαλώτος έδειξε την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ - «Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα»

«Πεθαίνει το μωρό» - Η μαρτυρία του οδηγού που μετέφερε το βρέφος που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης