«Μύλος» με τις κραυγές Κασσελάκη κατά Σημίτη - ΝΔ: Να διαβάσει ιστορία, ΠΑΣΟΚ: Μέντοράς του ο Πολάκης

«Μύλος» με τις κραυγές Κασσελάκη κατά Σημίτη - ΝΔ: Να διαβάσει ιστορία, ΠΑΣΟΚ: Μέντοράς του ο Πολάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «τι δουλειά έχω εγώ με εκείνους που σπατάλησαν τόσα δισ. του λαού;», ενώ τον ανέμεναν στην εκδήλωση - Το «μπράβο» του Πολάκη - Ανοικτή στήριξη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον πρώην πρωθυπουργό - Σκληρή ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ

mylos-arthrou
Έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα προκάλεσε η δήλωση Κασσελάκη την επαύριο της εκδήλωσης προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με την οποία επιχείρησε να απαξιώσει την προσφορά του πρώην πρωθυπουργού με τη φράση «τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε». 

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και το ΠΑΣΟΚ, καταδίκασαν με έντονο τη συμπεριφορά του κ. Κασσελάκη, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «τίτλους τέλους» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο Παύλος Πολάκης έγραψε «μπράβο, Στέφανε» στο Twitter για να υπογραμμίσει την ευθυγράμμιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις πάγιες απόψεις του για την διακυβέρνηση Σημίτη. 

Τον περίμεναν στην εκδήλωση

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης θεωρούσαν ως πιθανή την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης - γι' αυτό άλλωστε και είχαν φροντίσει να κρατήσουν κενό ένα κάθισμα, με το ονοματεπώνυμό του - καθώς είχε προηγηθεί η συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν συμφωνήσει για συνεννόηση στα θέματα της λειτουργίας των θεσμών. 

Η θέση που είχε κρατηθεί από τους διοργανωτές για τον Στέφανο Κασσελάκη, κενή στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη:

thesi-kasselaki



Η πρώτη αντίδραση για τη δήλωση Κασσελάκη ήλθε από την κυβέρνηση - στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, αλλά απαντώντας σε αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης ας διαβάσει λίγο ιστορία να δει τι έγινε το 2015 να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, είπε και πρόσθεσε ότι όπως υπάρχει συνέχεια στο κράτος υπάρχει και στα κόμματα. «Δεν ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα στο οποίο εξελέγη με μεγάλο ποσοστό προϋπήρχε. Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία πριν κάνει ανάλυση για την παλαιότερη αυτής».

Δείτε τη δήλωση Μαρινάκη: 


Η ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ: Μέντοράς του ο Πολάκης


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Θανάσης Γλαβίνας σχολίασε με καυστικό τρόπο τη δήλωση του κ. Κασσελάκη, με την οποία εξηγησε γιατί τελικά δεν πήγε στην εκδήλωση για το Κώστα Σημίτη.

«Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους», ανέφερε ο κ. Γλαβίνας.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε στα μεγάλα έργα υποδομών, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας, προώθησε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος, πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και ενίσχυσε το κράτος δικαίου και τα θεσμικά αντίβαρα με την ίδρυση των ανεξάρτητων αρχών, τις οποίες όψιμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως υπερασπίζεται» υπογράμμισε ακόμη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ τόνισε ακόμη ότι «επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».

«Τίτλοι τέλους» λέει για Κασσελάκη η Διαμαντοπούλου


Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω ανάρτησής της στα social media η Άννα Διαμαντοπούλου, που πρωτοστάτησε στην διοργάνωση της εκδήλωσης  λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου».



Αναλυτικά η ανάρτηση:

Κλείσιμο

Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ.Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή αν απλά δεν ερχόταν ήταν...

Posted by Άννα Διαμαντοπούλου on Tuesday, November 7, 2023

«Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ. Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή. Αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο. Το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ




Τo «μπράβο» του Πολάκη 

Λίγο μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Πολάκης έκανε μία ... συγχαρητήρια ανάρτηση προς τον κ. Κασσελάκη στο Τwitter, επιδιώκοντας ενδεχομένως να πάρει εσωκομματικά εύσημα μιας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε με τη δική του, πάγια «γραμμή» κατά του κ. Σημίτη και του «εκσυγχρονισμού». Δείτε την ανάρτηση: 

polakis-22

Η Δώρα Αυγέρη καλεί τη ΝΔ «να διαβάσει ιστορία»


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς προτρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Την ίδια στιγμή που συστήνει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διαβάσει ιστορία για το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα! Μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό», ανέφερε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.  



Πώς ξεκίνησαν όλα: Η δήλωση Κασσελάκη για Σημίτη


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε με το Μετρό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου - και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: 

Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση Σημίτη

Ειδήσεις σήμερα:

Η συμμορία των 155 Pομά που άρπαξε 6 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς

«Φέρτε τα όπλα σας»: Η εντολή από στόμα σε στόμα που έδωσε το έναυσμα για το μακελειό της Χαμάς

Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που 23χρονη κινηματογραφεί τον φίλο της να την πυροβολεί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης