Κατά του Κασσελάκη και ο Θόδωρος Μαργαρίτης από το ΠΑΣΟΚ

Κατά του Κασσελάκη και ο Θόδωρος Μαργαρίτης από το ΠΑΣΟΚ

Σε άλλο κλίμα ο Παναγιώτης Δουδωνής

margaritis-pasok
Εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για την απόφαση διαγραφής των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της «Ανανεωτικής Αριστεράς» στο κόμμα.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης με ανάρτησή του στο facebook θέτει ερωτήματα για την διαδικασία εκλογής αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για «πρωτοφανείς επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη που αμφισβητούν την πολυτασική λειτουργία των κομμάτων», υποστηρίζει ότι «θέλει τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα που μεθόδευσε την "επιθετική εξαγορά" της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους» και δηλώνει ότι «τα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης». Ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Μαργαρίτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αφορά το πολιτικό σύστημα. Ένας αρχηγός από το πουθενά ο οποίος εκλέγεται από μια διαδικασία- για την οποία ομολογώ χρειάζεται συζήτηση από την αρχή- διαγράφει από μόνος του 3 ιστορικά στελέχη.

Κλείσιμο


“Η υπόθεση Κασσελάκη δεν αφορά πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος το βλέπει έτσι είναι κοντόφθαλμος και στενόμυαλος. 

Ο αρχηγός είναι στην Αμερική για προσωπικούς λόγους. Παρακάμπτει κάθε διαδικασία οργάνων. Ακόμα και των επιτροπών δεοντολογίας. Και μάλιστα το παίζει τσαμπουκάς ενώ απολαμβάνει τον γάμο του. Πρόκειται για πρωτοφανείς επιλογές που αμφισβητούν την πολυτασική λειτουργία των κομμάτων. Που μετατρέπουν τα κόμματα σε μαγαζιά των αρχηγών.

Είναι προφανές ότι την διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ την θέλει η ομάδα που μεθόδευσε την "επιθετική εξαγορά" της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Η ανοχή σε φαινόμενα αρχηγισμού που θυμίζουν βασιλιά σε αφρικανική χώρα απειλούν μαζί με την Μετά-πολιτική την Δημοκρατία και την ελεύθερη διατύπωση απόψεων. Τα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης”.

Φώφη ΓιωτάκηΣε αντίθεση με τον κ. Μαργαρίτη, ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη απέφυγε χθες το βράδυ να σχολιάσει τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ 24 ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει χωρίς διάθεση ρεβανσισμού την άγρια εσωκομματική σύγκρουση στην Κουμουνδούρου και πρόσθεσε ότι «η δική μας πολιτική ηθική επιβάλλει να μην κάνουμε κανένα σχόλιο για την εσωκομματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Δουδωνής επέμεινε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν νιώθει ρεβανσισμό απέναντι σε κανέναν- αν ένιωθε δε θα ήμασταν ο εαυτός μας» και εξήγησε ότι «είναι βαθιά ανήθικο πολιτικά, όταν ένα κόμμα είναι σε δύσκολη φάση, να τοποθετείσαι για τα εσωκομματικά του.

Στη συνέχεια, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη απαντώντας στην ερώτηση, για το αν το ΠΑΣΟΚ βλέπει τη σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ ως μια ευκαιρία, αναφέρθηκε στη «γραμμή» που ακολουθεί η Χαριλάου Τρικούπη: «Την πολιτική κουλτούρα του ΠΑΣΟΚ δεν την εκφράζει μια λογική ωφέλειας από την κρίση των άλλων. Το ΠΑΣΟΚ δεν ετεροπροσδιορίζεται, αυτοπροσδιορίζεται και λειτουργεί αυτόνομα. Και έχει μια λογική αμφίπλευρης διεύρυνσης ιδεολογικά και στη βάση, για να ξαναγίνει παράταξη. Δεν ετεροπροσδιορίστηκε πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, δε θα το κάνει ούτε τώρα». Μάλιστα δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει την αντίδραση της ΝΔ σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι: «Η στάση της Νέας Δημοκρατίας να επιχαίρει για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ με έναν ρεβανσισμό είναι μια στάση βαθιά αντιαισθητική πολιτικά και προκαλεί το κοινό αίσθημα».

Ο κ. Δουδωνής θέλησε δε, να διευκρινίσει ότι «εμείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης αντιπολιτευόμαστε την κυβέρνηση και όχι την αντιπολίτευση- η απόφασή μας είναι να ασκήσουμε θεσμική, σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά άσχημη κατάσταση στα θέματα που αφορούν στον κοινοβουλευτικό τομέα ευθύνης μου, όπως είναι τα θεσμικά και στα ζητήματα της ακρίβειας».

Ειδήσεις σήμερα:

«Μίδας» στο Μιλγουόκι ο Αντετοκούνμπο - Οι συνολικές απολαβές του πλησιάζουν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια

Ο Βούτσης δηλώνει απόλυτα αλληλέγγυος με τους διαγραφέντες


«Πανηγυρίζει» ο Καρανίκας για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτέλους τέλος!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης