Γεροβασίλη: Σταματήστε, ξεπεράστηκαν τα όρια κριτικής στον πρόεδρο

Γεροβασίλη: Σταματήστε, ξεπεράστηκαν τα όρια κριτικής στον πρόεδρο

Eίμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, που πάντα υπήρχαν θέματα διαφορετικών προσεγγίσεων, λέει η Αντιπρόεδρος της Βουλής

gerovasili_arthro
Δημόσια έκκληση να σταματήσει ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία απηύθυνε σήμερα η πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Λέγοντας πως «είναι δύσκολες ώρες», η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «από την ημέρα εκλογής του νέου Προέδρου περνάμε μια δύσκολη και σύνθετη φάση, την οποία δεν βλέπουμε να εκφύεται».

Στο πλαίσιο αυτό, «θα ήθελα να κάνω μια έκκληση να σταματήσει αυτός ο διάλογος με τον τρόπο που γίνεται και αυτά τα αποτελέσματα τα οποία παράγονται, με τον τρόπο που παράγονται». Άλλωστε, «στα κόμματα δεν είμαστε εδώ, γιατί είμαστε μια παρέα. Στα κόμματα υπάρχουν συγκλίσεις, αποκλίσεις», σημείωσε, για να προσθέσει πως «θέλω, λοιπόν, και από εδώ να πω από σήμερα «σταματήστε!». «Σταματήστε!». Υπάρχει κόσμος, υπάρχει χώρα, υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν σύντροφοί μας» συμπληρώνοντας ότι «έγινε ό,τι έγινε μέχρι εδώ. Ας πάμε παρακάτω».

Εξηγώντας την παρέμβασή της, η πρώην Υπουργός περιέγραψε ότι «είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, που πάντα βεβαίως υπήρχαν θέματα διαφορετικών προσεγγίσεων. Ωστόσο, άλλοτε πιο δύσκολα, άλλοτε πιο εύκολα, πάντα φτάναμε σε κάποιες συγκλίσεις, ανεξάρτητα αν κάποιος έμενε και ελαφρώς δυσαρεστημένος. Διότι έτσι γίνεται σε όλα τα κόμματα. Δεν μπορεί να συμβεί διαφορετικά».

Η ίδια, ωστόσο, παρατήρησε ότι «ξεπεράστηκαν όρια, όρια κριτικής στον νέο πρόεδρο από τη μια πλευρά. Και βεβαίως δεν μπορεί αυτοί που επικαλούνται τις συζητήσεις εντός των κομμάτων και εντός των οργάνων, όργανο να εννοούν δημοσιογραφικές εκπομπές». Αντίθετα, «τα όργανα είναι τα όργανα του κόμματος. Όλοι κάποιες στιγμές έχουμε διαφωνήσει πρέπει να σχολιάζουμε εκεί που πρέπει να το κάνουμε. Και αυτό έχει δύο πλευρές». «Περιγράφω τη δική μου οπτική στα πράγματα» συνέχισε, εκφράζοντας τον προβληματισμό της πως «υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν με αγωνία το τι συμβαίνει κάθε ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό μπορεί να πάει μακριά. Δεν μπορεί να πάει μακριά, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όσοι ομνύουμε στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ».
Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwggs7tbksnt)

Ως προς τις επικείμενες διαγραφές, «σε μένα και σε πολλούς μας υπάρχει και συναισθηματική σύνδεση» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη για τα κορυφαία στελέχη προς διαγραφή, συμπληρώνοντας πως «έχω πλήρη συναίσθηση των ημερών. Σέβομαι τους συντρόφους μου. Σέβομαι τις απόψεις τους. Ωστόσο όταν είσαι μέλος κόμματος και προαναγγέλλεις κόμμα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, όταν χρησιμοποιείς κάποιες εκφράσεις εν πάσει περιπτώσει και κριτική που ξεφεύγουν της πολιτικής; Ότι η πολιτική μπήκε μες στον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτά υπερβαίνουν τα όρια».

Τέλος, για την απώλεια από αυτήν την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «δημοσκοπική θα έχει έτσι κι αλλιώς» υπογράμμισε, καταλήγοντας πως «ας δώσουμε στον εαυτό μας ψύχραιμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ματούλα: Μια ζωή στα άκρα και η dolce vita που είχε πικρό τέλος

Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες, λέει ο Φίλης

Ξανά στα δικαστήρια η εγκυμονούσα Γιούλικα Σκαφιδά με τις δικηγόρους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης