Στέφανος Κασσελάκης: Στο θέατρο αύριο για την παράσταση ωδή στην αποδοχή της διαφορετικότητας της Άννας Βαγενά

Στέφανος Κασσελάκης: Στο θέατρο αύριο για την παράσταση ωδή στην αποδοχή της διαφορετικότητας της Άννας Βαγενά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την επιθυμία να δει από κοντά το θεατρικό έργο «Φοβάμαι, ταυρομάχε» του ακτιβιστή performance Pedro Lemebel - Το σκηνοθετεί πρώην βουλευτή του κόμματος

stefanos-kasselakis
Την πρώτη του θεατρική παράσταση ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθήσει αύριο το βράδυ από τις πρώτες θέσεις του θεάτρου «Μεταξουργείο» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την επιθυμία να δει από κοντά το θεατρικό έργο “Φοβάμαι, ταυρομάχε” του ακτιβιστή performance Pedro Lemebel, το οποίο σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Λάρισα, Άννα Βαγενά.

Το έργο που επέλεξε να δει ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι τυχαίο, καθώς το «Φοβάμαι, ταυρομάχε» είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο και τους αγώνες για ελευθερία. Ένα συγκλονιστικό κείμενο για την αποδοχή της διαφορετικότητας από τον συγγραφέα που έγινε η φωνή όλων των καταπιεσμένων, των περιθωριοποιημένων, όλων των αδικημένων.
fovamai-tavromaxe-1
 

Κλείσιμο
Πάνω στην σκηνή ξετυλίγεται η σχέση ανάμεσα σ’ έναν μεσήλικα ομοφυλόφιλο, την «Τρελή» και έναν νεαρό φοιτητή, μέλος επαναστατικής οργάνωσης, επί δικτατορίας Πινοσέτ. Τους δύο αυτούς «αταίριαστους» χαρακτήρες φέρνει κοντά η δολοφονική απόπειρα εναντίον του Πινοσέτ το 1986. Κάτω από τον συνεχή φόβο της σύλληψής τους, θα δεθούν συναισθηματικά και ο ένας θα αλλάξει τη ζωή του άλλου.

Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε και ένα ακόμη ζευγάρι, το οποίο εκφράζει έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, τον Πινοσέτ και τη γυναίκα του.

Στην παράσταση υπάρχουν ντοκουμέντα και ηχητικό υλικό από την περίοδο της δικτατορίας του Πινοσέτ. Άλλωστε ο Lemebel είχε δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο Radio Tierra, μέσω του οποίου απευθυνόταν «στους ανθρώπους που δεν αγόραζαν βιβλία, γιατί δεν είχαν χρήματα να τα αγοράσουν ή γιατί δεν ήξεραν καν ανάγνωση».

Το «Φοβάμαι, ταυρομάχε» είναι ένα βαθιά πολιτικό κείμενο, που μέσα από την αποδόμηση του δικτατορικού καθεστώτος, αποδομεί και κάθε μορφή απολυταρχικής εξουσίας. Ένα μανιφέστο για την ανατρεπτική δύναμη της αγάπης και της τρυφερότητας, ενάντια στην καταστολή των αυταρχικών καθεστώτων σε οτιδήποτε «διαφορετικό».


Ειδήσεις σήμερα:

Αποθρασύνθηκαν οι ληστές, μέρα μεσημέρι μπήκαν, έδεσαν και έκλεψαν 72χρονη στο Κεφαλάρι

Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 230 Ελλήνων από το Ισραήλ - Δείτε βίντεο


Με 150 ρουκέτες απάντησε η Χαμάς στην εντολή Ισραήλ για κατεπείγουσα απομάκρυνση αμάχων από τη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης