Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο protothema: Η Χαμάς μας κήρυξε πόλεμο με τη στήριξη του Ιράν και αποσταθεροποιεί όλη την Μέση Ανατολή

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο protothema: Η Χαμάς μας κήρυξε πόλεμο με τη στήριξη του Ιράν και αποσταθεροποιεί όλη την Μέση Ανατολή

«Αντιπερισπασμός οι πυραυλικές επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ για την εισβολή σε 14 πόλεις και χωριά»: Ο πρεσβευτής του Ισραήλ Νόαμ Κατζ μιλάει στο protothema και κατηγορεί ευθέως το  Ιράν ότι ενορχήστρωσε και οργάνωσε την σημερινή επίθεση της Χαμάς

Noam-Katz-arthrou
«Ηταν μια αιφνιδιαστική επίθεση, σε 14 πόλεις, χωριά και οικισμούς στο νότιο Ισραήλ δίπλα στη λωρίδα της Γάζας» λέει στο protothema.gr ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατζ για την ταυτόχρονη εισβολή τρομοκρατών της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου στο Ισραήλ.

«Οι νεκροί Ισραηλινοί είναι περίπου 100, οι τραυματίες φτάνουν τους 1.000 και υπάρχουν μερικές δεκάδες όμηροι, τόσο σε περιοχές εντός του Ισραήλ όσο και στη Λωρίδα της Γάζας» συνεχίζει ο Νόαμ Κατζ επισημαίνοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «εντοπίζουν, απομονώνουν και εξουδετερώνουν τους τρομοκράτες».

«Αυτή την ώρα γίνονται μάχες σε πολλές περιοχές του Ισραήλ. Αριθμός τρομοκρατών παραμένει σε ισραηλινά εδάφη, από τη Λωρίδα της Γάζας ακόμη και αυτή την ώρα εκτοξεύονται ρουκέτες προς το Ισραήλ» αναφέρει ο Νόαμ Κατζ.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ αποκαλύπτει το modus operandi της σημερινής «πρωτοφανούς και απρόκλητης» ταυτόχρονης επίθεσης από την Χαμάς σε 14 πόλεις και χωριά κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας. «Εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις με χιλιάδες ρουκέτες στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις του Ισραήλ ως αντιπερισπασμό και την ίδια στιγμή παραβίασαν τα σύνορα και εισέβαλαν σε 14 πόλεις και χωριά με μπουλντόζες, μοτοσικλέτες, από θαλάσσης, με αλεξίπτωτα πλαγιάς, με όλα τα μέσα» αποκαλύπτει ο Νόαμ Κατζ για τους Παλαιστίνιους της Χαμάς. «Δεν πρόκειται για κάποιες εκατοντάδες τρομοκράτες, είναι ένας ολόκληρος στρατός» τονίζει ο κ. Γκατζ για τους τρομοκράτες που διείσδυσαν στα εδάφη του νότιου Ισραήλ. Σημειώνει ότι πρόκειται για προσπάθεια αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και κατηγορεί ευθέως το καθεστώς του Ιράν ότι ενορχήστρωσε και οργάνωσε την σημερινή επίθεση της Χαμάς.

Κλείσιμο
«Είμαστε σε πόλεμο. Η Χαμάς μας κήρυξε πόλεμο χωρίς αφορμή και βρισκόμαστε σε πόλεμο. Θα κερδίσουμε την μάχη και τον πόλεμο» λέει με σταθερή φωνή ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα μιλώντας στο protothema.gr.

Απευθύνει προειδοποίηση στην Χεζμπολάχ και σε άλλα ακραία στοιχεία να μην τολμήσουν να προκαλέσουν το Ισραήλ στο Λίβανο ή σε άλλες περιοχές. «Θα αντιδράσουμε μαζικά» λέει ο κ. Κατζ.

Ο Νόαμ Κατζ δεν επιβεβαιώνει ούτε και διαψεύδει την πληροφορία ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε την έναρξη χερσαίας επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας. «Είμαστε σε πόλεμο, δεν θα συζητήσουμε τις επιχειρησιακές κινήσεις του στρατού μας» απαντά σιβυλλικά και τονίζει: «Θα αντιδράσουμε».
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ αναφέρεται στις εικόνες ντροπής και τα σοκαριστικά βίντεο που έχουν δημοσιευτεί και δείχνουν δολοφονίες αμάχων, γυναικών, νέων και ηλικιωμένων από τους εισβολείς. «Πρόκειται για φρικτή βαρβαρότητα» λέει για τις εικόνες που δείχνουν μέλη της Χαμάς να πανηγυρίζουν εξευτελίζοντας αιχμαλώτους και περιυβρίζοντας νεκρούς, κάποιους απ' τους οποίους έχουν ξεγυμνώσει.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει την ελληνική κυβέρνηση για την αλληλεγγύη στον λαό του Ισραήλ αλλά και όλο τον δημοκρατικό και φιλελεύθερο κόσμο που στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ, ενώ απευθύνει τις ευχαριστίες του και στο πλήθος των Ελλήνων που τηλεφωνούν στην πρεσβεία του κράτους του Ισραήλ στην Αθήνα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση της Χαμάς.

Ειδήσεις σήμερα

Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη μόνη ρύθμιση οφειλών που είναι ενεργή

Τι θα γίνει με την κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου - «Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία», έλεγε


Εισβολή από μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ, «είμαστε σε πόλεμο» λέει ο Νετανιάχου - Τουλάχιστον 20 οι νεκροί (βίντεο)


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης