Κωστής Κουριδάκης: Ο υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου που θέλει να «ενώσει» Πεντέλη με Πάρνηθα

Κωστής Κουριδάκης: Ο υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου που θέλει να «ενώσει» Πεντέλη με Πάρνηθα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου μιλάει για τα μεγάλα προβλήματα που θέλει να λύσει, αν εκλεγεί - Μέλημα η Πρόνοια και ο Πολιτισμός, για την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ελισάβετ Λαζαρίδου

kouridakis_2
Ο δήμος Διονύσου την δημαρχία του οποίου διεκδικεί, ο Κωστής Κουριδάκης, είναι ο μοναδικός που «ακουμπάει» στα δύο μεγάλα βουνά της Αθήνας. Την Πεντέλη και την Πάρνηθα. Έχει δει και τα δύο να καίγονται, έχει ζήσει ο ίδιος όλες τις καταστροφές, που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί.

Ο Κωστής Κουριδάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου με τον συνδυασμό «ΕΥΠΟΛΙΣ», Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ στο επάγγελμα, οραματίζεται και διακηρύσσει την «ενοποίηση» της Πεντέλης με την Πάρνηθα. Με απώτερο στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του «πνεύμονα» της Αττικής, και τη «θωράκισή» του από φυσικά φαινόμενα. Έχει, όμως, και άλλα σχέδια, για άμεσες παρεμβάσεις στη λειτουργία του Δήμου, που θα αλλάξουν άρδην τη ζωή των 55.000 κατοίκων του προς το καλύτερο. Μαζί με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ελισάβετ Λαζαρίδου μιλούν στο protothema.gr.

ΚΩΣΤΗΣ_ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ


Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Κουριδάκη αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά μεγάλα προβλήματα τα οποία θα προσπαθήσει να λύσει εφόσον εκλεγεί.

«Ξεκινώ με την καθαριότητα, που είναι μια ανοιχτή πληγή για όλες τις δημοτικές ενότητες (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα). Θα προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό της συλλογής απορριμμάτων, μέσω «έξυπνων» δικτύων παρακολούθησης. Επιπλέον, θα δώσουμε κίνητρα για ανακύκλωση. Δεσμευόμαστε για καθαρή πόλη από άκρη σε άκρη, ταυτόχρονα με έλεγχο και επιβράβευση.

Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί και η αποχέτευση. Το έργο για την ολοκλήρωση του δικτύου έχει σταματήσει, καθώς οι ανάδοχοι έχουν δηλώσει αδυναμία εκτέλεσής του. Παραμένουμε δέσμιοι μιας κατάστασης που δεν έχει τέλος. Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν τόλμησαν, δεν έγιναν ίσως αντιπαθείς προς εκείνα τα κέντρα που έπρεπε, ώστε να προασπίσουν το κοινό καλό. Εμείς είμαστε ΕΔΩ για όλους, να βάλουμε τέλος στον φαύλο κύκλο. Θα ενεργοποιήσουμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες νέας εργολαβίας, την οποία θα παρακολουθούμε και θα έχουμε τα εχέγγυα ολοκλήρωσής της. Θα είμαστε απόλυτοι στον έλεγχο του φυσικού και του οικονομικού αντικειμένου της εργολαβίας.

ΚΑΜΜΕΝΑ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
ΡΕΜΑΤΑ


Και μετά, έχουμε το οδικό δίκτυο και τα πεζοδρόμια. Ποια πεζοδρόμια, όμως, αφού δεν υπάρχουν στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου; Και πώς να υπάρχουν όταν επί τόσα χρόνια δεν έχουν γίνει ολοκληρωμένες πολεοδομικές και κυκλοφοριακές μελέτες; Στον Δήμο Διονύσου ζούμε την καθημερινότητα της λακκούβας, που βάζει συχνά σε κίνδυνο οδηγούς και πεζούς. Αυτό εμείς θα το αντιμετωπίσουμε από την πρώτη στιγμή, με τη δημιουργία συνεργείων άμεσης επέμβασης και αποκατάστασης. Η γνώση, η πείρα και η επιστημονική μου κατάρτιση ως πολιτικός μηχανικός τίθενται στην υπηρεσία των πολιτών και του Δήμου και γίνεται το συγκριτικό πλεονέκτημα του «ΕΥΠΟΛΙΣ», που διασφαλίζει τη μελέτη και υλοποίηση των απαιτούμενων έργων.Με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, εμείς δεν θα παίξουμε!».

Οι φυσικές καταστροφές είναι κάτι το οποίο απασχολεί έντονα, ιδιαίτερα και με τις τελευταίες κακοκαιρίες, την κοινή γνώμη. Και ο Διόνυσος είναι μια περιοχή που έχει χτυπηθεί και από φωτιές και από πλημμύρες.

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Καλαφατέλη δήλωνε σιγουριά για αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων (βλ. «Μήδεια») και έτσι επιχειρούσε να καθησυχάσει τους πάντες. Το αποτέλεσμα της υπεροψίας του το ζήσαμε και το ζούμε, με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, όπως και της αξίας της γης και της περιουσίας των δημοτών. Οι πολίτες ζουν με ένα μόνιμο άγχος πλέον, όλες τις εποχές του χρόνου. Εμείς θα προχωρήσουμε στις μελέτες κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας με όρους σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος. Ουδείς πρέπει να παίζει με την φύση. Είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε όλο το βάρος μας στην πρόληψη και να έχουμε συνεχή συνεργασία με τους φορείς που δηλώνονται ως επιχειρησιακοί. Οι συντοπίτες μας εθελοντές έχουν υπερβεί εαυτόν και οφείλουμε να τα ενδυναμώσουμε και να τα ενισχύσουμε ώστε να έχουν επιτυχή αποτελέσματα αλλά παράλληλα να μην νιώθουν και εκτεθειμένα στον κίνδυνο. Δεν θα τους συμπεριφερόμαστε λες και είναι επαίτες αλλά ως περήφανους συνεργάτες της διοίκησής μας, που εμπράκτως νοιάζεται. Έτσι ώστε να απλώσουμε ένα δίχτυ σιγουριάς και ασφάλειας από την Πεντέλη έως την Πάρνηθα».

Μια πρόκληση για τον κ. Κουριδάκη και το συνδυασμό του είναι η “περιβαλλοντική ένωση” της Πεντέλης με την Πάρνηθα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου, εξηγεί το όραμά του: «Έχουμε οραματιστεί την ένταξη του Πεντελικού στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το τοπίο. Θα επιδιώξουμε την περιβαλλοντική ενοποίηση του Δήμου μεταξύ Πεντέλης και Πάρνηθας, με τη δημιουργία γεφυρών πάνω από την Εθνική οδό και τις σιδηροδρομικές γραμμές για την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση ζώων, πεζών και ποδηλατών. Είναι στόχευση και δέσμευση. Σε όποια δημοτική ενότητα του Διονύσου και αν μένει κάποιος, τα προβλήματά μας είναι κοινά και οι αγωνίες μας επίσης. Το ίδιο και το όραμα μας για μια πόλη που σκέφτεται και λειτουργεί ως ένα. Όλες οι επιλογές μας ως διοίκηση θα είναι με γνώμονα τη συμπερίληψη και την αυτοαναφορά όλων».

Όσον αφορά τον συνδυασμό του ο κ. Κουριδάκης επισημαίνει: «Η παράταξη «ΕΥΠΟΛΙΣ» συσπειρώνει όσο περισσότερους ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες έχουν πραγματική πρόθεση να προσφέρουν. Με αυτό το σκεπτικό είμαι και προσωπικά χαρούμενος που συντάχθηκαν με την «ΕΥΠΟΛΙΣ» οι συνδυασμοί «Μαζί για τον Διόνυσο», με παρουσία στο Δημοτικό συμβούλιο, και «Ένα βήμα μπροστά για τον Διόνυσο», ένας συνδυασμός νέων ανθρώπων με διάθεση προσφοράς. Ενώνουμε τις φωνές μας για να φέρουμε τους κατοίκους του Διονύσου πιο κοντά και να κάνουμε πράξη το όραμα και το σχέδιο μας για Αλλαγή και Δήμο πρότυπο. Στο κέντρο βρίσκονται ο άνθρωπος και οι αξίες του, στο επίκεντρο η νεολαία και τα όνειρά της!».

Στον συνδυασμό σας το 50% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σημαίνει κάτι αυτό;

«Η ζωή, η ιδέα, η συμπεριφορά, η ηθική, η στοργή, η ενσυναίσθηση, η δύναμη, η αποτελεσματικότητα, και τελικά η Αλλαγή την οποία θέλουν οι δημότες και για την οποία είναι έτοιμος ο τόπος μας, είναι όλα γένους θηλυκού. Αν μπορούσαμε, θα επιδιώκαμε να είχαμε 80% γυναίκες σε κάθε πολιτικό μας σχεδιασμό καθώς είναι εκείνες από τις οποίες αρχίζουν και γεννιούνται τα πάντα!».

Ελισάβετ Λαζαρίδου: Μέλημα η Πρόνοια και ο Πολιτισμός

Η Ελισάβετ (Λίζα) Λαζαρίδου είναι μία από τις 59 γυναίκες υποψήφιες στον συνδυασμό «ΕΥΠΟΛΙΣ». Υποψήφια δημοτική σύμβουλος, καταξιωμένη κλινική λογοθεραπεύτρια, η κυρία Λαζαρίδου εστιάζει στους τομείς της Πρόνοιας και του Πολιτισμού. «Ως γυναίκα και εγώ, χαίρομαι με την δυναμική παρουσία μας στο συνδυασμό και στις δραστηριότητες του συνδυασμού. Είμαστε όλες γυναίκες με αντίληψη και όραμα για έναν καλύτερο και δυνατό Δήμο σε όλα τα επίπεδα διαβίωσης», λέει.

ΛΙΖΑ_ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ


Και προσθέτει: «Ως λογοθεραπεύτρια, με πάνω από 20 χρόνια πείρα στο εξωτερικό και την Ελλάδα, έχοντας δουλέψει κλινικά και διοικητικά στον χώρο της υγείας, γνωρίζω τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και την αδιαφορία που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένας συνάνθρωπός μας με αναπηρία, με πρόβλημα υγείας, με δυσκολία. Η ανεξάρτητη διαβίωση και προσβασιμότητα είναι ένας βασικός μας στόχος, με εξορθολογισμό και συνεχή αξιολόγηση υπηρεσιών και δομών υγειονομικής φροντίδας του Δήμου, καθώς και με την δημιουργία προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε δομές και πλαίσια υποστήριξης ΑμΕΑ, τρίτης ηλικίας, ψυχικής υγείας, χρόνιων παθήσεων, καρκινοπαθών».

Σε ό,τι αφορά τον Πολιτισμό, η κυρία Λαζαρίδου επισημαίνει: «Υπάρχει ανάγκη για κέντρα πολιτισμού και μουσεία, χώροι που μπορούν να ανοίξουν στο κοινό, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που να αναδεικνύουν σύγχρονους καλλιτέχνες, αθλητές και ανθρώπους που έχουν να πουν και να προσφέρουν στο ευρύ κοινό. Η ιστορία, η τοπογραφία και το περιβάλλον του Δήμου Διονύσου αποτελούν βάση και θεμελιώδη κριτήρια να γίνει ένας Δήμος τόσο πολιτισμικού, λαογραφικού και ιστορικού επίκεντρου όσο και αθλητικού ενδιαφέροντος. Ας μην ξεχνάμε, πως Μάρμαρα Διονύσου χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Παρθενώνα, σύμφωνα με την παράδοση ο αγγελιοφόρος της μάχης του Μαραθώνα σταμάτησε στην Σταμάτα «να πάρει μία ανάσα». Προσφυγικές γειτονιές, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Καππαδόκες, Αρβανίτες, Σαρακατσάνοι, από όλες τις γενιές και γωνιές της Ελληνικής ιστορίας, είναι οι περισσότερες του Δήμου μας, με αρώματα, γεύσεις, ήχους και αναμνήσεις και με ευρέως διαδεδομένη την φράση «την Κυριακή πάμε για Πεϊνιρλί στην Δροσιά». Με πολλούς νέους και νέες που θέλουν να λένε ότι ζουν σε έναν τόπο ναι μεν με ιστορία, αλλά και με όλες τις σύγχρονες δομές και υποδομές για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον».


Ειδήσεις σήμερα:

Απείλησαν με σουγιά μαθήτρια σε εργαστήριο σχολείου στο Ηράκλειο και της έσκισαν τη φόρμα


Ολάζουον για Αντετοκούνμπο: «Ακόμα ψάχνει τρόπους να βελτιώνει το παιχνίδι του, αυτό λέει πολλά για εκείνον»


Φίλης κατά Κασσελάκη: Είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ, τον ψήφισαν όσοι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης