Εκλογές 2023 - Διακομματική: Στο επίκεντρο η κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων

Εκλογές 2023 - Διακομματική: Στο επίκεντρο η κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι δώδεκα συνολικά κομμάτων

spanou
Συνεδρίασε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, με διευρυμένη σύνθεση, η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι δώδεκα συνολικά κομμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου και της εκλογικής χρηματοδότησης των κομμάτων καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και κυρίως στον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στα επτά κόμματα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στη Διακομματική Επιτροπή να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση των εκλογικών διαδικασιών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Στρεπτόκοκκος Α: Έξι θάνατοι παιδιών το 2023 στην Ελλάδα – Τι να προσέχουν οι γονείς

Η Ζωή το γύρισε στην καρδούλα και ετοιμάζει comeback στη Βουλή - Τα παρατράγουδα με τις λίστες

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Εννέα επικές ατάκες του «Καβαλιέρε» που θα μείνουν στην Ιστορία

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης