Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Εννέα επικές ατάκες του «Καβαλιέρε» που θα μείνουν στην Ιστορία

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Εννέα επικές ατάκες του «Καβαλιέρε» που θα μείνουν στην Ιστορία

Ο «μαυρισμένος από τον ήλιο» Μπαράκ Ομπάμα, ο Μουσολίνι που «δεν είχε κάνει κακό σε κανέναν», ο αυτοχαρακτηρισμός ως «Ιησούς Χριστός της πολιτικής» και το «λεωφορείο γεμάτο πόρνες» στους παίκτες της Μόντσα

berlusconi-02
Ο χειμαρρώδης λόγος του με τις αξιομνημόνευτες ατάκες- γκάφες του εκλιπόντα Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα αφήσουν ιστορία, καθώς είχαν προκαλέσει ποικίλα σχόλια και μεγάλη αναστάτωση.

Μεταξύ άλλων, είχε πει για τον Ομπάμα ότι «είναι μαυρισμένος από τον ήλιο», ότι «είναι καλύτερο να σου αρέσουν τα όμορφα κορίτσια από το να είσαι ομοφυλόφιλος» κι ότι «ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν», όπως αναφέρει το Reuters.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Καβαλιέρε, απευθυνόμενος τους παίκτες της ποδοσφαιρικής του ομάδας, Μόντσα, είπε ότι «θα τους φέρει ένα λεωφορείο γεμάτο πόρνες στα αποδυτήρια», αν καταφέρουν να κερδίσουν μια κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος.

berlusconi_new
Κλείσιμο


Berlusconi makes gay 'joke'


Δώδεκα χρόνια νωρίτερα -ήταν Νοέμβριος του 2010- στη διάρκεια επίδειξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Μιλάνο, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε δηλώσει: «Όπως πάντα εργάζομαι ασταμάτητα και κάποια στιγμή, μπορεί να τύχει να κοιτάξω κανένα όμορφο κορίτσι στο πρόσωπο... είναι καλύτερο να σου αρέσουν τα όμορφα κορίτσια από το να είσαι ομοφυλόφιλος».

Italian PM Silvio Berlusconi says quake homeless should enjoy 'a camping weekend'


Τον Απρίλιο του 2009, στη διάρκεια επίσκεψής του σε σεισμοπαθείς στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, οι οποίοι έμεναν προσωρινά σε σκηνές, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν δίστασε να πει μπροστά στις κάμερες: «Θα πρέπει να το δουν σαν να κάνουν κάμπινγκ το Σαββατοκύριακο»

Berlusconi comments on 'even tanned' Obama during Russia visit


Τον Νοέμβριο του 2008, ο Ιταλός πολιτικός έσπευσε να χαιρετίσει την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, ενός, όπως είχε πει «γοητευτικού, νεαρού και μαυρισμένου από τον ήλιο άνδρα», του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ.

Δύο χρόνια χρόνια νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2006, ο Καβαλιέρε είχε δηλώσει ότι είναι «ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής». «Είμαι ένα υπομονετικό θύμα, ανέχομαι τους πάντες, θυσιάζομαι για όλους», είπε στους υποστηρικτές του, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Silvio Berlusconi claims to have used his "playboy skills" with the Finnish President


Τον Ιούνιο του 2005, ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι επιστράτευσε όλη του γοητεία για να πείσει την τότε πρόεδρο της Φινλανδίας, Τάρια Χάλονεν, να μη διεκδικήσει πλέον η χώρα της την φιλοξενία της νέας Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλείας Τροφίμων. «Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω όλα τα κόλπα του πλέιμποι, παρά το γεγονός ότι δεν τα είχα χρησιμοποιήσει για καιρό», τόνισε προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία του Φινλανδού πρεσβευτή.

Berlusconi: Mussolini non ha mai ammazzato nessuno


Τον Σεπτέμβριο του 2004, ο Μπερλουσκόνι είχε υποστηρίξει ότι ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. «Ο Μουσολίνι έστελνε τον κόσμο διακοπές στην εσωτερική εξορία», είχε δηλώσει στο βρετανικό περιοδικό «Spectator» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο φασίστας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχε κάνει κακό σε κανέναν.

Περίπου ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2003, είχε πει αναφερόμενος στον εαυτό του, στη διάρκεια δίκης στο Μιλάνο όπου καθόταν στο εδώλιο με την κατηγορία της διαφθοράς. «Ένας πολίτης είναι ίσος με έναν άλλον, αλλά αυτός εδώ (εννοούσε τον εαυτό του) ίσως είναι πιο ίσος από τους άλλους δεδομένου ότι 50% των Ιταλών του ανέθεσαν την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα».

Τον Φεβρουάριο του 2002, στη διάρκεια της οικογενειακής φωτογραφίας σε ανεπίσημη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Ισπανία, ο Μπερλουσκόνι τόλμησε να κάνει «κερατάκια» στον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Γιοσέπ Πικέ.

Ειδήσεις σήμερα:

Από στρεπτόκοκκο ο θάνατος του 8χρονου από τη Νάουσα

Ριφιφί σε κατάστημα με σπάνια νομίσματα στην Κηφισιά - Λεία πάνω από 1 εκατ. ευρώ

«Ένα από τα δύο οχήματα βγήκε στο αντίθετο ρεύμα» - Πώς έγινε το τροχαίο στην Κηφισιά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης