Εκλογές 2023: Για άλλη μια φορά η Λάρισα έχει τα ίδια ποσοστά με όλη την Επικράτεια

Εκλογές 2023: Για άλλη μια φορά η Λάρισα έχει τα ίδια ποσοστά με όλη την Επικράτεια

Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων στο νομό Λαρίσης - Σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση ότι είναι ο νομός «βαρόμετρο» που εκφράζει το εκλογικό σώμα σε όλη την Ελλάδα

larisa_nd_arthro
Τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 φαίνεται να επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον στοιχείο ότι η Λάρισα βγάζει… κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σε ορισμένα κομματικά επιτελεία έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα- συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της κάλπης στα εκλογικά τμήματα στη Λάρισα με εκείνα της Επικράτειας στις προηγούμενες αναμετρήσεις- πως στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα βρίσκονται οι απαντήσεις τις οποίες ψάχνουν όσοι επιθυμούν μια σχετικά ακριβή πρόβλεψη για τη λαϊκή ετυμηγορία. Για αυτό και όσες μετρήσεις γίνονται εκεί, είθισται να έχουν ειδικό βάρος. Και έτσι προκύπτει το ότι η Λάρισα βγάζει πρωθυπουργό.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των πρώτων δύο κομμάτων είναι πολύ κοντινό και με το εθνικό ποσοστό. Έτσι, στις εκλογές του 2019 πρώτο κόμμα ήταν άνετα η ΝΔ με διαφορά οχτώ μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε στις διπλές κάλπες του 2015, ενώ στις διπλές εκλογές του 2012 την πρωτιά κέρδισε η ΝΔ. Αντιστοίχως, το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο το 2009. Μια ιστορική αναδρομή, δε, αποδεικνύει ότι από το 1974, το εκλογικό αποτέλεσμα της Λάρισας μόνο μια φορά δεν έχει ευθυγραμμιστεί με το εθνικό: το 2000, όταν η ΝΔ κέρδισε τον νομό με 4 μονάδες, αλλά στις εθνικές εκλογές ηττήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Και στις εκλογές της 21ης Μαΐου το ποσοστό που συγκέντρωσε η ΝΔ στη Λάρισα, είναι πολύ κοντά στο εθνικό ποσοστό που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Χαρακτηριστικά, στο 85% των αποτελεσμάτων, η Νέα Δημοκρατία στη Λάρισα έχει συγκεντρώσει σχεδόν 40% με το εθνικό ποσοστό να είναι στο 40,80%.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ 19,82%

ΠΑΣΟΚ 11,90%

Κλείσιμο
ΚΚΕ 8,67%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,06%

ΝΙΚΗ 3,31%
 
ΜΕΡΑ25 2,5%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,14%

Άλλωστε, τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα κερδίσει ξανά τις εκλογές είχε εκφράσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Λάρισα, τον Φεβρουάριο, τονίζοντας μάλιστα ότι θα είναι ξανά πρωθυπουργός με τη βοήθεια του κόσμου και της σιωπηρής πλειοψηφίας, που ξέρουν να κρίνουν και να συγκρίνουν. «Εάν κάνουμε τέτοια συγκέντρωση χωρίς ακόμα να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, σκεφτείτε τι θα γίνει στην προεκλογική περίοδο».

Δείτε βίντεο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα τον Φεβρουάριο:

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα


Ειδήσεις σήμερα:

Αποτελέσματα εκλογών - Ιστορική διαφορά υπέρ της ΝΔ δείχνουν οι επίσημες εκτιμήσεις - Γαλάζιος ο χάρτης, κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποτελέσματα εκλογών 2023: LIVE μετάδοση μέσω διαδραστικού χάρτη

Εκλογές 2023 - Η ώρα των «μικρών»: ΚΚΕ, Βελόπουλος, Γιάνης και Ζωή συμπρωταγωνιστές των εκλογών

-------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης