Εκλογές 2023: Με την «Παναγία την Γκέισα» στο ντιμπέιτ ο Βελόπουλος

Εκλογές 2023: Με την «Παναγία την Γκέισα» στο ντιμπέιτ ο Βελόπουλος

Με στόχο να περιορίσει την δημοσκοπική αιμορραγία που παρατηρείται στο κόμμα του το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στην τηλεμαχία

velopoulos
Με στόχο να περιορίσει την δημοσκοπική αιμορραγία που εμφανίζει το κόμμα του το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Εγώ είμαι Χριστιανός ορθόδοξος» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προτάσσοντας ως κεντρικά ζητήματα της πολιτικής του ατζέντας την αντιμετώπιση του δημογραφικού, τις αμβλώσεις τα σχολικά εγχειρίδια κ.α. θέματα που έχουν φέρει στο προσκήνιο ανταγωνιστές από το φάσμα της δεξιάς, όπως τη «ΝΙΚΗ» απειλώντας την κοινοβουλευτική προοπτική του κόμματος Βελόπουλου.

«Η άποψή μου είναι, πρώτον για την υποχρεωτικότητα στο εμβόλιο, δεν μπορώ να τη δεχτώ για ένα λόγο, είναι δικό μου το σώμα, το κάνω ότι θέλω, είναι δικό μου, είναι του ανθρώπου. Άρα λοιπόν, η υποχρεωτικότητα είναι ότι χειρότερο για τη δημοκρατία. Από την άλλη όποιος ήθελε το έκανε. Γιατί έπρεπε να επιβάλω πρόστιμα στους συνταξιούχους και ακόμη και τώρα να έρχονται τα 100 και 200 ευρώ στους συνταξιούχους όταν η σύνταξη είναι 200 και 300 ευρώ. Δεν είναι δίκαιο αυτό» ανέφερε σε άλλο σημείο. Αναφορικά με τις αμβλώσεις είπε: «Πρέπει να σας πω, εγώ εμπιστεύομαι την Ελληνίδα μάνα, η Ελληνίδα μάνα έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο για αυτή. Μπορώ εγώ ως ορθόδοξος να διαφωνώ με τις αμβλώσεις, αλλά κάποιες φορές και λόγω του δημογραφικού πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το θέμα αυτό, γιατί η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά. Πρέπει να στηρίξουμε οικονομικά οποιαδήποτε μάνα έχει μία κύηση που δεν της αρέσει. Πλην κάποιων εξαιρέσεων, βιασμών».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csj5fb8cymup)


Στη συνέχεια εμφάνισε τις δύο εικόνες με την Παναγία... γκέισα και Ινδιάνα. «Είναι σε βιβλία 3ης Δημοτικού. Δεν είναι πρόστυχο; Δεν είναι χριστιανοφοβία; Γιατί δεν το καταγγέλλει κανείς; Σε παιδάκια δημοτικού αυτά. Γκέισα, πόρνη – συγγνώμη για τη φράση – Παναγιά. Δεν είναι ντροπή αυτό;» είπε.

Ο κ. Βελόπουλος στόχευσε παράλληλα και στους ψηφοφόρους των κομμάτων που αποκλείστηκαν από τις εκλογές επαναλαμβάνοντας την στάση του κόμματός του να καταψηφίσει την τροπολογία που έθεσε θεσμικό ανάχωμα στις εγκληματικές συμμορίες – πολιτικά κόμματα όπως το μόρφωμα Κασιδιάρη.

Κλείσιμο
Επίσης, σε μια αλα Τραμπ λογική επανέλαβε τις καταγγελίες για απόπειρα νοθείας στις εκλογές: «Ούτε τα λογισμικά τα καινούργια που πήρανε ως Νέα Δημοκρατία και δεν μας αφήνουν να τα ελέγξουμε και δεν ξέρουμε πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων. Πήρανε λογισμικό καινούργιο, θα γίνει γρήγορα η διαδικασία αλλά δεν μας αφήνουν να το δούμε το λογισμικό αυτό» είπε.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csiw5dve6d6x)


Στο τομέα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας είπε μεταξύ άλλων πως «Δεν ζούμε το 1970 – 80 τότε υπήρχαν δύο μπλοκ: το δυτικό και το σοβιετικό. Το ” Ανήκομεν εις την Δύσιν” ήταν μία ρήση που στον πολιτισμένο χώρο, όριζε την δική μας εκεί παρουσία. Σήμερα λοιπόν πολυπολικός κόσμος Κίνα, Ινδία, Ρωσία. Ναι και Ρωσία, ορίζουν διαφορετικά το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορείς να πηγαίνεις μονόπατα» και σημείωσε «Χάσαμε το όνομα Μακεδονία με τη Δύση. Χάσαμε και τη βόρειο Ήπειρο ενώ οι διεθνείς συνθήκες μας έλεγαν άλλα. Χάσαμε την Κύπρο, κατοχή. Χάνουμε το Αιγαίο, μπορεί να χάσουμε και τη Θράκη. Για εμάς στην “ελληνική λύση” το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαι, ακόμη και με τους Κινέζους και με τους Ρώσους, αν κερδίζω. Αν δεν κερδίζω, δεν είμαι με κανέναν. Και βέβαια η επίκληση του Διεθνούς δικαίου είναι το άλλοθι του αποτυχημένου, δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο ουδέποτε υπήρξε. Δεν μπορείς να λες ότι είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα τα ελληνοτουρκικά, ξεχνώντας ότι τα δισεκατομμύρια που έχουν επενδύσει Ευρωπαίοι οι φίλοι μας εταίροι στην Τουρκία είναι τροχοπέδη σε αυτό. Μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε»


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ: Μίλησε για το μέλλον, απέφυγε τις κόντρες και προεξόφλησε επαναληπτική κάλπη


Το πολύωρο μαρτύριο του βρέφους που θα βαπτιστεί νεκρό


Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας παίρνει διαζύγιο λίγους μήνες μετά το «σκάνδαλο» με τα πάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης