Σάνα Μαρίν: Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας παίρνει διαζύγιο λίγους μήνες μετά το «partygate»

Σάνα Μαρίν: Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας παίρνει διαζύγιο λίγους μήνες μετά το «partygate»

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας και ο Μάρκους Ράικονεν χωρίζουν μετά από τρία χρόνια γάμου και 19 χρόνια σχέσης - Το βίντεο που την... έκαψε

Collage_Maker-11-May-2023-04-55-AM-4497
Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (10/5) ότι χωρίζει με τον σύζυγό της, λίγους μόλις μήνες αφότου δέχθηκε «πυρά» για τους ξέφρενους χορούς με φίλες και φίλους της και λιγότερο από ένα μήνα από την παραίτηση της από την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών.

Μπορεί η Σάνα Μαρίν να απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για «ανάρμοστη συμπεριφορά» μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο τον Αύγουστο που την έδειχνε να διασκεδάζει σε πάρτι χορεύοντας και με έναν άντρα, όμως αυτό φαίνεται πως επηρέασε τη σχέση της με τον σύζυγό της, Μάρκους Ράικονεν.

Η Μάριν και ο σύζυγός της, 37 ετών και οι δύο, έχουν αποκτήσει μια κόρη πέντε ετών, την Έμα Αμαλία Μάριν, ενώ παντρεύτηκαν πριν από τρία χρόνια, τον Αύγουστο του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

sanna_marin34


Χθες με ανάρτησή τους σε story στο Instagram ανακοίνωσαν ότι είχαν υποβάλει από κοινού αίτηση διαζυγίου.

«Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που περάσαμε μαζί και για την αγαπημένη μας κόρη. Είμαστε ακόμη οι καλύτεροι φίλοι, κοντά ο ένας στον άλλον και στους αγαπημένους μας γονείς. Θα αφιερώνουμε ακόμη χρόνο ο ένας στον άλλον. Ελπίζουμε ότι θα σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχόλια» ανέφεραν

sanna1


Κλείσιμο
Η Μαρίν, η οποία ήταν η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο όταν εξελέγη στα 34 της το 2019 , αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την εργασιακή της ηθική τον περασμένο Αύγουστο, όταν διέρρευσαν βίντεο από το πάρτι που την έδειχναν να χορεύει αγκαλιά με έναν άγνωστο άνδρα.

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειχνε την 37χρονη Φινλανδή πολιτικό στο νυχτερινό κέντρο «Klubi» γύρω στις 4 το πρωί της 7ης Αυγούστου να έχει τα χέρια της γύρω από τη μέση του τραγουδιστή Olavi Uusivirta, σύμφωνα με τα φινλανδικά ΜΜΕ.



Μάλιστα ο τραγουδιστής είχε το πρόσωπό του πολύ κοντά στον λαιμό της Μαρίν και την φιλούσε, ενώ είχε και το χέρι του πίσω από την πλάτη της.

Finland PM Sanna Marin takes drugs test as new dancing video emerges


Η Σάνα Μάριν έφτασε σε σημείο να κάνει μέχρι και τεστ ναρκωτικών «για να ξεκαθαρίσει τυχόν αμφιβολίες», καθώς κάποια σχόλια που ακούστηκαν στο βίντεο αναφέρονταν σε ναρκωτικά. Το τεστ βγήκε αρνητικό.

«Έχω κι εγώ ανάγκη από χαρά, διασκέδαση, φως μέσα στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε. Έστω κι αν αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες ή βίντεο τα οποία προσωπικά δεν ήθελα ούτε εγώ να δω, αλλά ούτε κι εσείς. Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση, εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών» είχε δηλώσει λίγες ημέρες μετά, με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης που είχε διοργανώσει το κόμμα της, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), στην πόλη Λάχτι της νότιας Φινλανδίας.

Sanna Marin defends private life in defiant address: 'I am human'


Τα Μέσα είχαν πάθει εμμονή και με το λεγόμενο «Breakfastgate». Ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο για το πόσο κόστιζε το πρωινό γεύμα της ή τη συνήθειά της να καθαρίζει μόνη της την επίσημη κατοικία της.

Είχε σχολιαστεί, ακόμη, και η εμφάνισή της στο φεστιβάλ Flow στο Ελσίνκι.

Η νεαρή πολιτικός ήταν ντυμένη με ένα φόρεμα λίγο πάνω από το γόνατο το οποίο ήταν στολισμένο με παγιέτες και είχε βάλει στη μέση στενή δερμάτινη ζώνη. Το λουκ συνόδεψε με μαύρα μποτάκια, μικρό τσαντάκι φάκελο και γυαλιά ηλίου.



Το «Partygate», όμως, ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα και ενδεικτικό παράδειγμα της ιδιαίτερης κουλτούρας ακόμα και της «προοδευτικής Φινλανδίας», καθώς εκτός από τον χορό της με τον τραγουδιστή στο κλαμπ, είχε σχολιαστεί και για πάρτι που είχε κάνει στο σπίτι της με φίλες της τον περασμένο Ιούλιο.

Finnish PM Sanna Marin parties hard at private event in leaked social media videos


Μάλιστα και γι αυτό το ιδιωτικό πάρτι που είχε κάνει στην επίσημη κατοικία της η 37χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός είχε αναγκαστεί να ζητήσει «συγγνώμη» εξαιτίας μιας φωτογραφίας που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έδειχνε δύο γνωστές γυναίκες influencers να φιλιούνται, καλύπτοντας τα γυμνά στήθη τους με την ένδειξη «Φινλανδία» («Finland»).

influencer



«Κατά τη γνώμη μου, η φωτογραφία δεν είναι αρμόζουσα. Ζητώ συγγνώμη γι΄ αυτήν. Τέτοιες φωτογραφίες δεν θα έπρεπε να είχαν τραβηχτεί, αλλά κατά τα άλλα τίποτα το υπερβολικό δεν συνέβη στη συνάθροιση» είχε δηλώσει τότε η Μαρίν στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας πως η φωτογραφία ήταν από την κατοικία της.

Παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, η Μάριν παρέμεινε δημοφιλής στους νεότερους και θεωρείται ως πρότυπο των προοδευτικών νέων ηγετών της νέας χιλιετίας. Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως προερχόμενη από μια «οικογένεια ουράνιου τόξου», καθώς ανατράφηκε από δύο γυναίκες γονείς.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Μαρίν ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το κεντροδεξιό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού και το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών.

Αναμένεται να παραιτηθεί από αρχηγός του SDP στο συνέδριο του κόμματος το Φθινόπωρο του 2023, αλλά θα παραμείνει μέλος του κοινοβουλίου, ενώ θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρωθυπουργός σε υπηρεσιακή βάση μέχρι το σχηματισμό και το διορισμό της νέας κυβέρνησης.




Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στην Άρτα: Στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος του στο αυτοκίνητο

Οι βασικές τοποθετήσεις των «6» στο ντιμπέιτ, παρασκήνιο, βίντεο, φωτογραφίες

Τουρκικά F-16 - Μενέντεζ: Ο Μπλίνκεν με έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα παρακάμψει το βέτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης