Εκλογές 2023 - O Κανελλόπουλος επανιδρύει το κόμμα του, για να «κρύψει» τον Κασιδιάρη

Εκλογές 2023 - O Κανελλόπουλος επανιδρύει το κόμμα του, για να «κρύψει» τον Κασιδιάρη

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα συμμετάσχει στις εκλογές με το κόμμα «ΕΑΝ», του οποίου είναι και ιδρυτής, έτσι ώστε να αποφύγει το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

kasidiaris-kanellopoulos
Τον σκόπελο ελέγχου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου επιφορτισμένου με τον έλεγχο νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές επιδιώκει ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, προκειμένου το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, να λάβει άλλη νομική υπόσταση, με άλλο όνομα και με διαφορετικό αρχηγό.

Ειδικότερα, στην επαναφορά του κόμματoς «ΕΑΝ» που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022 αλλά ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του, προχώρησε ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με αίτηση που κατέθεσε εκπρόσωπός του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η κίνησή του αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας «ανάχωμα» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «ΕΛΛΗΝΕΣ», τα «ηνία» του οποίου είχε αναλάβει ο κ. Κανελλόπουλος ως εκλεγμένος παμψηφεί πρόεδρο από τη γενική συνέλευση των 70 περίπου μελών του.

Το ενδεχόμενο ωστόσο του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα πάρει την τελική απόφαση, οδήγησε τον κ. Κανελλόπουλο να επαναλειτουργήσει το κόμμα του, για να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Κατά πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια, αλλά θα «στηρίζει» το κόμμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ο 34χρονος σκότωσε τη μητέρα του στην Πιερία και την μετέφερε 60 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο μέχρι Χαλκδηδόνα!

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια έγινε αισθητός στην Αττική

Το διάγγελμα Μητσοτάκη για τις εκλογές: Καθαρές λύσεις στην ηγεσία της χώρας, επιβάλλεται πολιτική σταθερότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης