Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Το alter ego του Κασιδιάρη που αποκήρυξαν τα αδέλφια του

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Το alter ego του Κασιδιάρη που αποκήρυξαν τα αδέλφια του

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης  - Ως τις αρχές Μαΐου η απόφαση από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kanellopoulos-kasidiaris-xr
«Μετά από 50 χρόνια Μεταπολίτευσης η σελίδα της Μεταπολίτευσης πρέπει επειγόντως να κλείσει. Ο μεταπολιτευτικός όλεθρος πρέπει να σταματήσει. Το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς πρέπει να γκρεμιστεί. Η χώρα και ο λαός πρέπει να απαλλαγούν από την ολέθρια παρουσία των παλαιών πολιτικών κομμάτων».

Πρόκειται για τη δήλωση που έκανε στο «ΘΕΜΑ» ο άνθρωπος που ανέλαβε -παμψηφεί- την ηγεσία του κόμματος του έγκλειστου Κασιδιάρη: ο 76χρονος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, ένας πολύπειρος δικαστικός που συνταξιοδοτήθηκε το 2011. Προέρχεται δε από οικογένεια με ιστορικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ!

Η οικογένεια Κανελλοπούλου αποτελείται από επτά αδέλφια - τρία κορίτσια και τέσσερα αγόρια, όλοι νομικοί. Κατάγονται από την Κέρτεζη Αχαΐας, ένα χωριό έξω από τα Καλάβρυτα, στα 822 υψόμετρο.

Ενας από τους αδελφούς του είναι ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α2 Τμήματος. Ο μεγαλύτερος αδελφός, ο 79χρονος Δημήτρης Κανελλόπουλος, ψάλτης στη Μητρόπολη Αθηνών, διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου - συνταξιοδοτήθηκε το 2011.

Αλλος αδελφός του είναι ο 69χρονος Θανάσης Κανελλόπουλος, επί σειρά ετών πρόεδρος της EΠΑΕ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και την περίοδο του 2004-2007 ενδιαφερόμενος για να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, ο οποίος όμως κόπηκε μετά από παρέμβαση του Ανδρέα Φούρα, τότε πανίσχυρου στην περιοχή.
kasidiaris_dikastirio__3_
Κλείσιμο

Απόπειρα προσέγγισης

Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, εκείνη την εποχή ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είχε προσεγγίσει τη Ν.Δ. με στόχο να είναι ο ίδιος υποψήφιος, προκειμένου να «εκδικηθεί» το ΠΑΣΟΚ, που παραδοσιακά στήριζε η οικογένειά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, στο τέλος επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, με αποτέλεσμα να υπαναχωρήσει και να παραμένει στο Δικαστικό Σώμα ως τη συνταξιοδότησή του.

Για πρώτη φορά στην 189χρονη ιστορία του Αρείου Πάγου ένα μέλος του από τον εισαγγελικό κλάδο, και μάλιστα ανώτερο, αναλαμβάνει την αρχηγία πολιτικού κόμματος και ευελπιστεί ότι θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ωστόσο, η νομιμότητα συμμετοχής του κάθε κόμματος στις βουλευτικές εκλογές θα κριθεί από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Δηλαδή, θα κριθεί αν το καταστατικό του, οι υποψήφιοι βουλευτές κ.λπ. είναι μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου.

Σύμφωνα με την πρόσθετη τροπολογία η νομιμότητα των κομμάτων θα κριθεί από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος και όχι από την πενταμελή σύνθεσή του.

Η διαδικασία ανακήρυξης των κομμάτων δεν είναι δημόσια, δεν παρίστανται δικηγόροι, ούτε και οι ενδιαφερόμενοι. Οι αρεοπαγίτες θα αποφασίσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Αποστασιοποίηση

Πάντως, με κοινή δήλωσή τους, αποστασιοποιούνται τα υπόλοιπα τρία αδέλφια ως προς την εμπλοκή του Τάσου Κανελλόπουλου με το κόμμα Κασιδιάρη. Οπως υπογραμμίζουν, η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική και δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδελφού τους.

Χαρακτηριστικά οι τρεις αναφέρουν: «Δεν ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και διά της παρούσης μας να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία. Η αδελφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς».

Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Περιμένει το βραχιολάκι, για να βγει από τη φυλακή - «Αλήθεια μου λες, θα δω το παιδί μου»;

Πύργος: Νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικης - Δύο συλλήψεις για «ροζ» ραντεβού

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον 62χρονο να τσακώνεται με δημοτικούς αστυνομικούς λίγο πριν χτυπήσει τον έναν με το ΙΧ του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης