Εκλογές 2023: Κινήσεις ενότητας για αυτοδυναμία από Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά

Εκλογές 2023: Κινήσεις ενότητας για αυτοδυναμία από Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά

Το Σάββατο η προκήρυξη των εκλογών - Δυνατό «χαρτί» η οικονομία για την κυβέρνηση - «Μπούμερανγκ» για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση  Γεωργούλη

mitsotakis_karamanlis_samaras_xr
Όλες τις γαλάζιες δυνάμεις στην προσπάθεια για την αυτοδυναμία επιστρατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα προεδρεύσει της πανηγυρικής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ με τη συμμετοχή των αιρετών και των ex officio μελών της, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα του προεκλογικού αγώνα που θα ξεκινήσει και επισήμως το Σάββατο με την προκήρυξη των εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης προγραμμάτιζε, ούτως ή άλλως, να συνδυάσει την προκήρυξη των εκλογών με τη συνεδρίαση του ανώτερου κομματικού οργάνου, όπου θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος και θα ζητήσει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των στελεχών. Τα περιθώρια, άλλωστε, δεν είναι ανεξάντλητα, συνεπώς στη ΝΔ έχουν καταστρώσει ειδικό σχέδιο για την επανασυσπείρωση κοινών, ενώ έχουν εντοπίσει περιφέρειες που υπάρχει διαρροή ψηφοφόρων προς τα δεξιά και άλλες, όπου η επιστράτευση υποψηφίων από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ προκαλεί μικρά ρήγματα σε κεντρογενείς οικογένειες.

Με δεδομένο, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει τη μάχη για την αυτοδυναμία όσο πιο ενωμένη γίνεται, δεν πρόκειται να αφήσει τίποτε στην τύχη του. Την Παρασκευή, εκτός της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής σήμερα, θα βρεθεί στο Ναύπλιο και την Καλαμάτα, την έδρα του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός θα τον υποδεχθεί στην εκλογική του περιφέρεια και θα βρίσκεται στο πλευρό του στην περιοδεία του. `Το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση στην Καλαμάτα, ενώ μένει να φανεί, αν εκεί θα επιλέξει να κάνει την πρώτη του παρέμβαση μετά τα εγκαίνια του ιδρύματος που φέρει το όνομα του ο κ. Σαμαράς.

Στη μάχη προοδευτικά θα μπει, όμως, και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, για τις 9 Μαϊου, την επέτειο της υπογραφής της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ, προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, σε μια σπάνια στιγμή σύμπτωσης και των τριών πρόσφατων προέδρων της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής, πάντως, δεν θα εξαντλήσει εκεί την παρουσία του, καθώς είναι ανοιχτή η συμμετοχή του και σε εκδήλωση που θα κάνει η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν βουλευτής από το 1989.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες στην Αθήνα βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος χθες τα είπε με τον υφυπουργό Άμυνας και κεντρικό στέλεχος στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ Νίκο Χαρδαλιά σε εστιατόριο του Ψυχικού, συζητώντας και τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα. Ο κ. Μεϊμαράκης, άλλωστε, έχει επιφορτιστεί με την κινητοποίηση των αποδήμων Ελλήνων, ενώ ο ίδιος θα συμμετάσχει και στην εσωτερική μάχη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα, προετοιμάζει και τις πρώτες ανοιχτές εκδηλώσεις της ΝΔ, αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών. Η πρώτη θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά, στην πλατεία Κατεχάκη, στο παλιό λιμάνι της πόλης. Η επόμενη προγραμματίζεται για τη Δευτέρα και το κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω, ενώ η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ θα γίνει την Τετάρτη στον «Ελληνικό Κόσμο».

«Μπούμερανγκ» ο Γεωργούλης

Κλείσιμο
Στη ΝΔ, παράλληλα, εκτιμούν ότι η υπόθεση Γεωργούλη γυρίζει μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πολύ εύκολα έρεπε στην ηθικολογία όλο το προηγούμενο διάστημα και ταύτιζε τη ΝΔ με καταδικασμένους για ειδεχθή εγκλήματα, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και άλλα στελέχη.

«Ας ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια, με αφορμή και το «μπούμερανγκ» της τελευταίας υπόθεσης του Ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να γενικεύσουμε προσωπικές συμπεριφορές. Αλλά ας αναλογιστούν, όμως, οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Κυρίως, ας απαντήσουν σε ένα πολύ απλό ερώτημα: Πώς γίνεται να διαγράφουν από τις τάξεις τους τον κ. Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτιά τους τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με ψήφους 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο;», είπε με νόημα χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

25% αύξηση μισθών

Βεβαίως, στον δρόμο προς τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμένει περισσότερο στο θετικό αφήγημα και στο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Εξ ου και χθες από την Κέρκυρα μίλησε για αύξηση των μισθών της τάξης του 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εντός της επόμενης τετραετίας θέλοντας να δώσει έτσι περιεχόμενο στην κεντρική του δέσμευση για καλύτερους μισθούς, εφόσον η ΝΔ επανεκλεγεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 85 νεκροί και 322 τραυματίες σε ποδοπάτημα στην Υεμένη - Δείτε βίντεο

Δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της μητέρας μου, λέει η Κατερίνα Στεφανίδη

Survivor All Star: Στα Μπλε η ελληνοτουρκική «μάχη» με... MVP Μαρτίκα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης