Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 5,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17% μπροστά ο Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 5,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17% μπροστά ο Μητσοτάκης

Στο 4,7% η διαφορά στην πρόθεση ψήφου - Αναπόφευκτες οι δεύτερες εκλογές, δεν σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - Ακρίβεια και οικονομία τα σημαντικότερα προβλήματα

psifos_436
Στις  5,8 μονάδες καταγράφει πλέον η Metron Analysis την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακτά και πάλι σημαντικό προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με ποσοστά 36% έναντι 17%.  Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προηγείται με 29%  έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα και στο ερώτημα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την εκτίμηση εδρών που κάνει η εταιρεία, είναι σαφές ότι οι δεύτερες εκλογές καθίστανται αναπόφευκτες:  Η ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 143 έδρες και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν μόλις 141 έδρες.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ σχεδόν ένας στους τρεις ψηφοφόρους συμφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγράφει μόλις ένα 6% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - δηλαδή χαμηλότερα από το δημοσκοπικό ποσοστό του κόμματός του. Παράλληλα, η ΝΔ ανεβαίνει και πάλι στην παράσταση νίκης - φτάνει στο 65% , με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 21%. 

Η ΝΔ , που μετρήθηκε στο στο 26,2% στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ και 9,4% του ΠΑΣΟΚ, έχει να προσδοκά από την «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, αφού ο ένας στους τέσσερις που δηλώνει στην «γκρίζα ζώνη» έχει ψηφίσει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές του 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει 6% και 6% αντίστοιχα, από τους σημερινούς αναποφάσιστους. 

Πέντε μονάδες κερδίζει η ΝΔ στην παράσταση νίκης και ανακάμπτει σε σχέση με την μέτρηση της 14ης Μαρτίου. Φτάνει στο 65% - ήταν στο 70% τον Ιανουάριο - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία μονάδα και καταγράφεται στο 21%. 


Δείτε την παρουσίαση της έρευνας στο κεντρικό δελτίο του Mega: 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crjvpznefubt)

Στην πρόθεση ψήφου: Ανεβαίνουν οι «μικροί»

Η ΝΔ χάνει 0,1 της μονάδας στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μία μονάδα - ενδεχομένως και λόγω της «επιστροφής» Πολάκη , όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει οριακά κατά 0,2 της μονάδας, το ΚΚΕ έχει οριακές απώλειες, άνοδο 0,2 της μονάδας καταγράφει η Ελληνική Λύση , όπως και το ΜεΡΑ25, που προσεγγίζει το 4% στην πρόθεση ψήφου.   

Η οικονομία και η ακρίβεια τα σημαντικότερα προβλήματα

Κλείσιμο
Η οικονομία και η ακρίβεια δηλώνονται ως τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ συνεχίζεται η «κρίση εμπιστοσύνης» προς το πολιτικό σύστημα μετά από την τραγωδία στα Τέμπη. Οι καλύτερες επιδόσεις της κυβέρνησης - πάνω από 50% αποδοχής - καταγράφονται στην προσέλκυση τουρισμού, στην άμυνα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην εξωτερική πολιτική, ενώ το χειρότερο «σκορ» της είναι στην καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Δείτε τη δημοσκόπηση: 

metron0
metron1
metron2
metron3
metron4
metron6
metron7
metron8
metron9
metron10
metron12
Ειδήσεις σήμερα:

Καλοκαίρι με 27 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, κακοκαιρία από Δευτέρα προβλέπει ο Μαρουσάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA

Μητέρες των κατηγορουμένων ζήτησαν «συγγνώμη» από τους γονείς του Άλκη Καμπανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης