Δημοσκόπηση MRB: Άνοιγμα της ψαλίδας στο 3,9% για τη Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση MRB: Άνοιγμα της ψαλίδας στο 3,9% για τη Νέα Δημοκρατία

Στην πρόθεση ψήγφου με τις αναγωγές η ΝΔ φτάνει στο 33,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 29,4% - Στο 3,5% ήταν η διαφορά τους μια εβδομάδα μετά τα Τέμπη

kalpi33
Σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της MRB. Η δημοσκόπηση της εταιρείας που είναι η  δεύτερη μετά τα Τέμπη, δείχνει μάλιστα μια αύξηση της διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3,9%, από 3,5% που ήταν στις αρχές Μαρτίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 24 έως 28 Μαρτίου του 2023 και παρουσιάστηκε από τον ιστότοπο Newsbomb. Σε ότι αφορά τις αναγωγές επί του συνόλου στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και η αδιευκρίνιστη ψήφος, η ψαλίδα για τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου φαίνεται να διαμορφώνεται στο 3,9% καθώς η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 33,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 29,4%.

Στο προηγούμενο διάστημα της μέτρησης που έγινε 6 με 13 Μαρτίου – μια εβδομάδα μετά τα Τέμπη - και στην αναγωγή επί του συνόλου η ψαλίδα ήταν στο 3,5% μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 30,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 27,2%. Η διαφορά δηλαδή διαμορφώνεται στο 3,6%. Στα ίδια ποσοστά εμφανίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα και στην προηγούμενη μέτρηση με τη διαφορά μεταξύ τους επί των εγκύρων να βρίσκεται στο 3,2%. 

Ανάλογα είναι τα ευρήματα και στις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα «Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο;», όπου η διαφορά είναι πάλι στο 3,5%. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 28,7%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο 23,5% βρίσκεται το «κανένα κόμμα».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η έρευνα κααταγράφει μείωση της αδιευκρίνιστης ψήφου από το 17,4% στις αρχές Μαρτίου, στο 16% στο τέλος του μήνα.

Κλείσιμο
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,7 και το ΠΑΣΟΚ στο 8%. Το ΚΚΕ είναι στο 5,1% και η Ελληνική Λύση στο 4,6% Τόσο το κόμμα «Έλληνες Εθνικό Κόμμα»,όσο και το ΜεΡΑ25  φαίνεται ότι εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή.

Στο κρίσιμο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών βρίσκεται στο 4,5%. Ο κύριος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34,9% των ερωτηθέντων, ενώ ο κύριος Τσίπρας βρίσκεται στο 30,4%.

Στην παράσταση νίκης, στην ερώτηση δηλαδή «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές;» η διαφορά βρίσκεται στο 17,1% και η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 44,4% σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 27,3%.

Τέλος, σε ότι αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη το 62,9% των πολιτών κρίνουν αρνητικά τον πρωθυπουργό σε αντίθεση με ένα ποσοστό 28% που τον αξιολογούν θετικά. Σε ότι αφορά την αξιολόγηση του κυρίου Τσίπρα για τη στάση του έναντι του δυστυχήματος των Τεμπών το 55,9% τον αξιολογεί αρνητικά και το 32,6% θετικά.


dimoskopisi1
dimoskopisi2
dimoskopisi3
dimoskopisi4
dimoskopisi5
dimoskopisi6
dimoskopisi7__1_
dimoskopisi7
dimoskopisi8
dimoskopisi11
dimoskopisi12
dimoskopisi13
dimoskopisi14
dimoskopisi15


Ειδήσεις σήμερα:

Εποχές Ψυχρού Πολέμου - Ο Μπλίνκεν ζητά από τους Αμερικανούς να φύγουν από τη Ρωσία μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ξεκίνησαν οι πληρωμές - Ποιοι πάνε ταμείο, τα ποσά

Εξαφανίσεις ανηλίκων - Κάθε δύο μέρες χάνεται ένα παιδί στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης