Μητσοτάκης: Στίγμα για τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» στην πρώτη συνέντευξη μετά τα Τέμπη

Μητσοτάκης: Στίγμα για τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» στην πρώτη συνέντευξη μετά τα Τέμπη

Aναμένεται να στείλει μήνυμα αναφορικά με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού συστήματος αξιολόγησης 

theodra23
Η συνέντευξη απόψε του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη για την τηλεόραση του Alpha θα είναι η πρώτη εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του πρωθυπουργού με δημοσιογράφο στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, τρεις εβδομάδες μετά από εκείνο το μοιραίο βράδυ. Είναι, όμως, και μια συνέντευξη που δόθηκε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, συγκριτικά με αυτές που αρχικά προγραμματιζόταν. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει η συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» να είναι η πρώτη μετά την προκήρυξη των εκλογών, εξ ου και είχαν γίνει και σχετικά γυρίσματα στα χωριά της Πίνδου, όταν ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Τα όσα έγιναν, όμως, άλλαξαν άρδην τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο της κουβέντας.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής Πρωταγωνιστές:





Η κάμερα της εκπομπής θα καταγράψει τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τις μέρες μετά την τραγωδία και ενώ διαρκούσε η διαχείριση της κρίσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έρθει αντιμέτωπος και με τις ερωτήσεις νέων ανθρώπων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία 62 και βγήκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα.

Πέραν του ανθρώπινου στοιχείου και της αυτοκριτικής, όμως, ίσως το πιο ενδιαφέρον σκέλος της συζήτησης θα έχει να κάνει με το πώς προσλαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος» που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού του λόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει περιεχόμενο σε αυτό το σύνθημα-να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, όπως έγραψε την Κυριακή στο Facebook-, επεξηγώντας πώς εννοεί τη σύγκρουση με τις κατεστημένες πρακτικές δεκαετιών στο ελληνικό κράτος.

theod1
theod2
Κλείσιμο


Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα αναφορικά με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού συστήματος αξιολόγησης τόσο των υπαλλήλων όσο και του δημοσίου τομέα εν όλω. Κάτι που είναι διαχρονικά ζητούμενο, ακόμα και επί των δικών του ημερών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά έμεινε ως και σήμερα στα χαρτιά. Μένει, επίσης, να φανεί... πόσα θα πει για τις μετατάξεις στο δημόσιο, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταλήξει στο ότι το σημερινό πλαίσιο μετατάξεων άνευ κριτηρίων λειτουργεί εις βάρος των αντικειμενικών αναγκών του δημοσίου.

Οι διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη θα έχουν ιδιαίτερη αξία και στον δρόμο προς τις κάλπες, μιας και θα είναι από τα βασικά διακυβεύματα που θα προταθούν, με τον ίδιο να επιχειρεί έτσι να διαμορφώσει τη βασική διαχωριστική γραμμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ. Σημειωτέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τοποθέτησε χθες (Mega) τις ανακοινώσεις για τις εκλογές «κοντά στο Πάσχα», επιβεβαιώνοντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τις πληροφορίες για προσφυγή στις κάλπες κατά πάσα πιθανότητα στις 21 Μαΐου, κόντρα στα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί εδώ και μέρες για θερινές εκλογές.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης στον Δανίκα: Η ΝΔ είναι τώρα στο 30%, υπάρχει και 17% αδιευκρίνιστη ψήφος...

Απίστευτες καταγγελίες Μαρινάκη για ΕΠΟ: Συμμορίες και διαιτητές από το κάτω ράφι που κάνουν εγκλήματα στα γήπεδα!

Survivor All Star: Ο δεύτερος του τάκου και η αναμέτρηση που κατέληξε σε... πόλεμο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης