Μητσοτάκης για Γκιννή: Έγραψε ιστορία, μας γέμισε υπερηφάνεια

Μητσοτάκης για Γκιννή: Έγραψε ιστορία, μας γέμισε υπερηφάνεια

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον Αλέξανδρο Γκιννή, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι

mitsotakis_main01
Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τη διάκριση που έλαβε ο Αλέξανδρος Γκιννής, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι.

«Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του στο Twitter. 

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!».


Κλείσιμο
Ο 28χρονος πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι που διεξάγεται στην πόλη Κουρσεβέλ της Γαλλίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Χένρικ Κριστόφερσεν.

Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:39.50, ο Γκιννής ακολούθησε σε 1:40.10 και τρίτος ήταν ο Ιταλός Άλεξ Βινάτζερ σε 1:40.28.

Ο Γκιννής που υπήρξε μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μέχρι το 2018 (έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και έφυγε όταν ήταν 12 ετών) κέρδισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα / αγώνισμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Ειδήσεις σήμερα:

Ελπίζω να σας αφήνω λίγο πιο αισιόδοξους, γράφει ο Μητσοτάκης στην ανασκόπηση με συντάξεις, ΑμεΑ και έργα

Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα: Ευχαριστούμε τους Έλληνες που συνεχίζουν να βοηθούν τα θύματα του σεισμού


Εφιάλτης για 21χρονη στα Μεγάρα: Την έδενε, την απειλούσε με μαχαίρι μισού μέτρου και τη βίαζε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης