Θεωρητικός «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Μπορεί η ΕΜΑΚ να… κατασκόπευε στρατιωτικές εγκαταστάσεις»

Θεωρητικός «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Μπορεί η ΕΜΑΚ να… κατασκόπευε στρατιωτικές εγκαταστάσεις»

Προκλητικοί ισχυρισμοί από τον ναύαρχο ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος επιχείρησε να τα μαζέψει μετά την κατακραυγή στα τουρκικά social media

giaitzi
Μπορεί η ΕΜΑΚ να επέστρεψε από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, με τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη των Τούρκων πολιτών για την σημαντική συνδρομή της στις επιχειρήσεις διάσωσης, ωστόσο o «γκουρού» της συνωμοσιολογίας στην γείτονα, συνεχίζει να δηλητηριάζει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες με τις θεωρίες του.

Ο λόγος για τον γνωστό εθνικιστή… influencer Τζιχάτ Γιαϊτζί, ναύαρχος ε.α. και «θεωρητικό» της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο οποίος προκλητικά έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως η ΕΜΑΚ -την ίδια ώρα που έσωζε συμπατριώτες του από τα συντρίμμια- μπορεί να… κατασκόπευε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές. «Αποδείχθηκε ότι όπως το 1999, κάποιοι γείτονες με τη δικαιολογία της βοήθειας έστειλαν ομάδες που κατασκόπευαν» υποστήριξε ψευδώς ο Γιαϊτζί, λέγοντας πως Έλληνες διασώστες είχαν συλληφθεί τότε να φωτογραφίζουν την στρατιωτική βάση στο Γκιόλτζουκ.



Οι ισχυρισμοί Γιαϊτζί προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα Τούρκων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα, που τον κατηγόρησαν ευθέως πως συνεχίζει να «δηλητηριάζει» με τις ανυπόστατες θεωρίες του τις σχέσεις των δύο χωρών, προκειμένου να πουλήσει περισσότερα βιβλία αλλά και για λόγους δημοσιότητας. «Είναι απαραίτητο να τα λέει αυτά γιατί αν μειωθεί η έχθρα με την Ελλάδα, δεν θα μπορεί να πουλήσει τα βιβλία του και θα πεινάσει. Η εχθρότητα είναι απαραίτητη για να μην χάσει αυτή τη δημοτικότητα. Για το λόγο αυτό, όταν φαίνεται να σβήνει η φωτιά της εχθρότητας, αρχίζουν αμέσως να την τροφοδοτούν» σχολίασε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

Μετά τον θόρυβο, ο Γιαϊτζί επιχείρησε να τα … «μαζέψει» λέγοντας πως το έργο των διασωστών πρέπει να επαινείται, εμμένοντας στον ισχυρισμό του ωστόσο πως το 1999 Έλληνες συνελήφθησαν να κατασκοπεύουν τουρκικές εγκαταστάσεις. «Εγώ είπα ότι έτσι είχε γίνει με τους Έλληνες και στο σεισμό του 1999. Αυτήν την ελληνική ομάδα διάσωσης, όταν διεξήγαγε επιχειρήσεις στην περιοχή της βάσης του στόλου του Γκιολτζούκ. Τους συνέλαβαν να τραβάνε φωτογραφίες της στρατιωτικής βάσης. Την ώρα που κατασκόπευαν δηλαδή. Και εγώ είπα ότι αυτό πρέπει να προσεχθεί. Δεν είπα ότι δεν πρέπει να επαινούμε τους διασώστες, αλλά να το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας. Το κράτος πρέπει να πάρει τα μέτρα του και ήδη τα παίρνει» δήλωσε.


Ειδήσεις σήμερα 

Εφιαλτικές προβλέψεις για τους νεκρούς στην Τουρκία - Στο «κόκκινο» η οργή των πολιτών

Όλα τα ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη - Ο Μητσοτάκης στη Δυτική Μακεδονία

Με κρύο και βροχές ξεκινάει η εβδομάδα - Έρχεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης