Συνάντηση Δένδια - Μπέρμποκ στο Βερολίνο με μενού τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση Δένδια - Μπέρμποκ στο Βερολίνο με μενού τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν επίσης και για τον πόλεμο στην Ουκρανία στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης Δένδια στο Κίεβο

dendias_-_analena_baerbock
Συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ είχε νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, σε συνέχεια των συνομιλιών στην Αθήνα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Κίεβο, τις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Δυτικά Βαλκάνια.
Πριν από τη συνάντηση με την κυρία Μπέρμποκ, ο υπουργός Εξωτερικών είχε σημειώσει ότι θα ενημέρωνε την ομόλογό του για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς από τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει ότι η κ. Μπέρμποκ «και στην Αθήνα και στην Άγκυρα τοποθετήθηκε με απόλυτη σαφήνεια και με μια στέρεη ευρωπαϊκή θέση, βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες». Διευκρίνισε ωστόσο ότι είναι απαραίτητο να έχει μια διαρκή ενημέρωση, όπως και οι άλλοι υπουργοί της Ε.Ε., για το τι συμβαίνει στην περιοχή και το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.



Ειδήσεις σήμερα:

Με 30άρια το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης

Τι υποσχέθηκαν να στείλουν οι Ουκρανοί στον Δένδια για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Οι τελευταίες ώρες της Τρας στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης