Σολτς: Συμφώνησα με τον Μητσοτάκη για παράδοση όπλων στην Ουκρανία

Σολτς: Συμφώνησα με τον Μητσοτάκη για παράδοση όπλων στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Bundestag - Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας του πρωθυπουργού με τον Γερμανό καγκελάριο εξετάζονται μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών

olaf_solts
Τη συμφωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία ανακοίνωσε στην Ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag) ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Μόλις χθες συμφώνησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη», είπε ο Σολτς, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η Ελλάδα θα δώσει τα σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και η Γερμανία θα καλύψει με σύγχρονα τεθωρακισμένα τις ανάγκες της Αθήνας.

Ο καγκελάριος δήλωσε χθες ότι το Βερολίνο θα δώσει στην Ελλάδα οχήματα μάχης πεζικού (IFV), ενώ η Αθήνα θα παραδώσει στην Ουκρανία όπλα σοβιετικού τύπου.

Η Γερμανία ακολουθεί την πρακτική της «κυκλικής» παράδοσης όπλων στην Ουκρανία και με άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως την Τσεχία.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος στις χθεσινές συνομιλίες του κ. Σολτς με τον κ. Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι με βάση τη συμφωνία, η Γερμανία θα διαθέσει στην Ελλάδα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Marder καλύπτοντας τις ανάγκες της Ελλάδας που θα δώσει στην Ουκρανία αντίστοιχα οπλικά συστήματα σοβιετικής κατασκευής.

«Οι λεπτομέρειες εξετάζονται μεταξύ της Γερμανίδας και του Έλληνα υπουργού Άμυνας», εξήγησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σολτς δεσμεύτηκε για την παράδοση αντιαεροπορικού συστήματος στην Ουκρανία

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε ότι θα παραδώσει στο Κίεβο σύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iris-T και ραντάρ εντοπισμού, που θα μπορεί να βρίσκει και δυνάμεις πυροβολικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Tagesspiegel, η Γερμανία, έπειτα από σχετική συμφωνία με τις ΗΠΑ, θα στείλει από τα αποθέματά της τέσσερις πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Mars II, του Ομίλου Krauss-Maffei-Wegmann.

Οι εκτοξευτές ωστόσο θα έχουν περιορισμένη εμβέλεια, ώστε η Ουκρανία να μην μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος.




Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα κατά Άγκυρας και από το Βερολίνο: «Δεν γίνεται ανεκτή η αμφισβήτηση της ακεραιότητας της Ελλάδας»


Προσοχή: Πότε και που πέφτει πρόστιμο 150 ή 300 ευρώ για μάσκα;


Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα - Συνομιλίες «γιοκ» αν δεν «διορθώσει τα λάθη της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης