Ζαχαράκη για τουρισμό: Το 2022 θα είναι η χρονιά των ρεκόρ

Ζαχαράκη για τουρισμό: Το 2022 θα είναι η χρονιά των ρεκόρ

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται 1.000.000 αφίξεις κάθε εβδομάδα

sofia-zaxaraki
Την ικανοποίηση της για τα μέχρι τώρα στοιχεία της τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα την αισιοδοξία της για το επόμενο χρονικό διάστημα εξέφρασε σήμερα η Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως είπε η υφυπουργός Τουρκισμού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται 1 εκατ. αφίξεις τουριστών κάθε εβδομάδα, με τους Βρετανούς να κρατούν τα «σκήπτρα», καθώς μέχρι τώρα υποδεχόμαστε περίπου 200.000 κάθε εβδομάδα.

Στη συνέχεια ακολουθούν τουρίστες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις βαλκανικές χώρες. Φέτος υπάρχει μεγάλη αύξηση των τουριστών από τη Ρουμανία, που πηγαίνουν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αναπληρώνοντας σε μεγάλο ποσοστό τη μείωση των τουριστών από την Ρωσία και την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως το 2022 θα έχουμε και ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, ξεπερνώντας το 2019 που ήταν χρονιά αναφοράς και κατά την οποία τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 18 δισ. ευρώ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm838124qvt5)


Κλείσιμο
Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει φέτος και από τους τουρίστες από την Αμερική, οι οποίοι μάλιστα κάθονται και περισσότερες ημέρες, πάνω από 10, αλλά ξοδεύουν και περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους. Η κυρία Ζαχαράκη είπε επίσης πως σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», πέραν των 200.000 δικαιούχων που έχουν ήδη οριστεί, τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν άλλες 200.000 δικαιούχοι.

Επίσης σχετικά με το ζητούμενο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι οι κρατήσεις δείχνουν πως φέτος το «στοίχημα» θα κερδηθεί και μάλιστα έφερε και σαν παράδειγμα την κρουαζιέρα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει προγραμματισμένη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στις 20 Δεκεμβρίου. Συμπλήρωσε δε πως από τις 11 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πέρυσι, φέτος θα φτάσουμε στις 60.



Ειδήσεις σήμερα:

Βγήκαν τα μαχαίρια σε πανηγύρι στο Ηράκλειο - Πώς ξέσπασε ο τσακωμός με τα δύο αδέλφια, το χρονικό

Με... τακούνια και μπικίνι στη Μύκονο ο γιος του Μάτζικ Τζόνσον

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας εξηγεί γιατί ανέλαβε μυστικά... 5 υπουργεία εν μέσω πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης