Κορωνοϊός - Μιλιέτ: «Βρετανοί τουρίστες στην Τουρκία - Άσχημα νέα για Ελλάδα»

Κορωνοϊός - Μιλιέτ: «Βρετανοί τουρίστες στην Τουρκία - Άσχημα νέα για Ελλάδα»

Προς άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης» που έχει επιβάλλει στην Τουρκία  η βρετανική κυβέρνηση λόγω Covid-19

miliet
Επιτυχία των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση Ερντογάν κατά της πανδημίας του Covid-19 «βλέπει» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ, που προαναγγέλλει «άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης» που έχει επιβάλλει και για την Τουρκία η βρετανική κυβέρνηση.

«Η Αγγλία, η τρίτη στη λίστα χωρών απ΄ όπου προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας πριν από την πανδημία. ετοιμάζεται ν’ άρει την ταξιδιωτική απαγόρευση» αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως: «Οι απαγορεύσεις θα συνεχιστούν για τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Τουρκίας στον τουρισμό, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία».

miliet_full


Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην βρετανική εφημερίδα «The Times» πως η «κρίσιμη απόφαση» θ’ ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, από την βρετανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρχικά είχε ανακοινωθεί άρση της απαγόρευσης για τις 25 Ιουλίου που όμως δεν προχώρησε εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στην Τουρκία.

Η Μιλιέτ σημειώνει πως για τη θετική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, έπαιξαν ρόλο η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η Τουρκία στον τουριστικό τομέα. «Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στην Αγγλία, έγινε γνωστό πως μόνο το 1,7% όσων πήγαν στην Τουρκία για διακοπές, επέστρεψαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ποσοστό πολύ καλύτερο σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες» σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως: «Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Τουρκίας στον τουριστικό τομέα θα παραμείνουν στην «κόκκινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης», εννοώντας Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται το Μαρμάρι

Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ σήμερα στο νότιο Ευβοΐκό - Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Ξεκινούν οι πληρωμές την Τετάρτη - Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης