Yeni Safak: Αποκαλεί «Krizotakis» τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον κατηγορεί για την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία

Yeni Safak: Αποκαλεί «Krizotakis» τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον κατηγορεί για την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία

Λίστα ελληνικών «προκλήσεων» στα νησιά του Αιγαίου, παρουσιάζει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα - Βολές και κατά της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου

2
Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτατάκη στοχοποιούν για μία ακόμη φορά τα τουρκικά ΜΜΕ, λόγω της συχνής παρουσίας τους σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που μεθοδικά η Άγκυρα επιχειρεί να «γκριζάρει».

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, που αποκαλεί τον πρωθυπουργό «Krizotakis» κατηγορώντας τον ως υπαίτιο της κρίσης στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.
Με τίτλο: «Κρισοτάκης: Η Αθήνα δημιουργεί συστηματικά κρίση στα νησιά από το 1965» η Yeni Safak, έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει ως πρόκληση την παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων σε νησιά του Αιγαίου, παρουσιάζοντας σχετική λίστα των τελευταίων 15 ετών.

«Η κακομαθημένη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη Αθήνα, από το 1965 κι εντεύθεν, στο θέμα των νησιών συστηματικά προκαλεί κρίσεις και υποδαυλίζει. Τα τελευταία 15 χρόνια, Πρόεδροι της Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, υπουργοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι συνεχώς αυξάνουν της προκλητικές πόζες, ασκήσεις και επισκέψεις στα νησιά που έχουν καταλάβει» σημειώνει προκλητικά το δημοσίευμα.
yeni-safak-2022-06-21-To0C


Η καταγραφή αρχίζει στις 6/1/2009 όταν ο τότε ΠτΔ Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το Αγαθονήσι και ολοκληρώνεται στις 3/6/2022 με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ψέριμο όπου : «πόζαρε με τους Έλληνες στρατιώτες και γύρω από το νησί περιπολούσαν ελληνικές κανονιοφόροι» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Στο στόχαστρο της Yeni Safak μπαίνει και η νυν ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω των συχνών επισκέψεών της σε νησιά του Αιγαίου, καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ. για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Χωρις_τιτλο
Κλείσιμο


Παράλληλα σημειώνεται η στρατιωτική παρουσία στα νησιά, που η Τουρκία ζητάει να εφαρμοστεί το «αποστρατικοποιημένο» καθεστώς της, σύμφωνα με το αφήγημά της. Να σημειωθεί πως γίνεται λόγος για «κατοχή» νησιών που ανήκουν στην Τουρκία, τα οποία παρουσιάζονται να ανήκουν διοικητικά σε τουρκικούς δήμους των μικρασιατικών παραλίων, όπως το Αγαθονήσι στον Aydın. Η έντονη ρητορική των τουρκικών ΜΜΕ, παραμονές των συνόδων κορυφής της Ε..Ε και του ΝΑΤΟ, εκτιμάται πως οφείλεται στον τουρκικό φόβο επανάληψης ενός ανάλογου σκηνικού της πρόσφατης ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό κογκρέσου.

Ειδήσεις σήμερα:

Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού - Τους 42 βαθμούς θα «αγγίξει» η θερμοκρασία

Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν το Σεβεροντονέτσκ, η Δύση «ψάχνεται» για την αντοχή της Μόσχας στις κυρώσεις

Ισπανία: Πρόστιμο 750 ευρώ για όποιον κάνει την ανάγκη του μέσα στη θάλασσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης