Στέλιος Πέτσας: «Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία»

Στέλιος Πέτσας: «Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία»

Η προβλεπόμενη επιπλέον δαπάνη για την μετακίνηση των μαθητών ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ

protipasxoleia-ipourgeioesoterikon-steliospetsas
Την κάλυψη από την εκάστοτε Περιφέρεια, της δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών από τον χώρο διαμονής τους, στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία όπου φοιτούν από τη νέα σχολική χρονιά 2022 - 2023, προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, υλοποιώντας τη δέσμευσή του, δήλωσε σχετικά: 

«Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν το κόστος της μεταφοράς μαθητών από τον τόπο διαμονής στον τόπο φοίτησης και για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Καλύπτουμε έτσι μια σημαντική δαπάνη για τους 4.171 μαθητές των 120 πρότυπων και πειραματικών σχολείων που θα λειτουργήσουν τη σχολική χρονιά 2022-2023, αριθμός διπλάσιος από τη χρονιά 2019-2020. Συνεχίζουμε για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

Το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο μέχρι τώρα επιβάρυνε τους γονείς, θα επιφορτιστεί πλέον η περιφέρεια όπου ανήκει το κάθε σχολείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε, μετσξύ άλλων, ότι  «για λόγους ασφάλειας δικαίου,  εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών» η συγκεκριμένη τροποποίηση ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. 

Η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων ήταν βασική προεκλογική  δέσμευση, με σκοπό να προσφερθούν περισσότερες ευκαιρίες σε περισσότερα παιδιά σε όλη την Επικράτεια.

Κλείσιμο
Το Μάρτιο του 2021  ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωνε σχετικά: «Ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων είναι μια χρυσή ευκαιρία αλλά και μια πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εκπαίδευση. Ας συμβάλλουμε όλοι μας στην αναβάθμιση του ρόλου του δημόσιου σχολείου σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας για το κοινό καλό των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας».








Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Σαρωτική απάντηση σε όποιον νομίσει ότι τα σύνορα επαναχαράσσονται με την ισχύ

Ελληνοτουρκικά: «Γκριζάρει» νησιά και επιμένει για αποστρατιωτικοποίηση η Τουρκία - «Δεν θ' ανεχτούμε φαντασία χαμένων αυτοκρατοριών» απαντά ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Προχωράμε με το εθνικό σχέδιο στήριξης για την ακριβή ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης