Κατώτατος μισθός: Έρχεται η ώρα των ανακοινώσεων για την αύξησή του

Κατώτατος μισθός: Έρχεται η ώρα των ανακοινώσεων για την αύξησή του

Ο υπουργός Εργασίας θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων - Πιθανόν και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος της αύξησής του το οποίο υπολογίζεται στο 7% - «Πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνθήκες της αγοράς», λέει ο Σταϊκούρας

Mitsotakis_xatzidakis_xr
Έρχεται η ώρα των ανακοινώσεων όπως όλα δείχνουν καθώς εντός της ημέρας πιθανολογείται πως θα γνωστοποιηθεί η αύξηση στον κατώτατο μισθό. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 12:30 με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν την εισήγηση που έχει γίνει στην κυβέρνηση από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ανακοινώσεις πιθανολογείται να γίνουν αργότερα εντός της ημέρας από τον υπουργό Εργασίας. Μάλιστα σύμφωνα χαρακτηριστικό του κλίματος είναι πως η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν προγραμματισμένη να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα αλλά επισπεύθηκε για σήμερα. 

Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι για τις ανακοινώσεις

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την συνάντηση στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjev0qg34n0x)


Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τον κατώτατο μισθό τόνισε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμώνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του. Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο όπως είπε στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση. Χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του κατώτατου μισθού, έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση». Όπως είπε για τον καθορισμό του ύψους της, λαμβάνεται υπόψη τόσο ο πληθωρισμός όσο και η προηγούμενη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Σταϊκούρας: Θα συνεκτιμηθεί η μείωση της ανεργίας

Για το θέμα τοποθετήθηκε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως για να καθοριστεί το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι συνθήκες της αγοράς.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην δεύτερη αύξηση η οποία θα έχει γίνει φέτος ο κ. Σταϊκούρας είπε πως θα αποφασισθεί τις επόμενες ημέρες αφού πρώτα η κυβέρνηση συνεκτιμήσει τα δεδομένα. «Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ανάγκη μείωσης της ανεργίας, όπως θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η πραγματικότητα στις επιχειρήσεις. Είναι κάτι που αποφασίζεται στο υπουργικό Συμβούλιο».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjevtutl5rj5)
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: Αλλοδαπός εισέβαλε στην εκκλησία και άρχισε να φωνάζει στο μικρόφωνο - Δείτε βίντεο

Τζανάκης για οξεία ηπατίτιδα: Αυτά είναι τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν τα παιδιά

Netflix: Aλλαγή πλεύσης μετά την απώλεια χιλιάδων συνδρομητών - Φθηνότερα πακέτα, αλλά με διαφημίσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης