Σταϊκούρας για την ακρίβεια στην ενέργεια: Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση, θα σχεδιάσουμε εθνικές λύσεις

Σταϊκούρας για την ακρίβεια στην ενέργεια: Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση, θα σχεδιάσουμε εθνικές λύσεις

Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι σημαντικά μειωμένος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

staikouras__2_
«Βοηθάμε τον ευάλωτο πολίτη, εκείνον που έχει πραγματικά ανάγκη», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια. Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο πακέτο μέτρων σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση, είπε ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι σημαντικά μειωμένος και ότι θα επεκταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του προβλήματος λέγοντας ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση, σχεδιάσουμε εθνικές λύσεις για να το αντιμετωπίσουμε όσο είναι εφικτό».



Αναφερόμενος στον νέο ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα είναι μειωμένος: «Τα εκκαθαριστικά που θα πάρουν οι πολίτες την μεθεπόμενη εβδομάδα από τον ΕΝΦΙΑ θα είναι περαιτέρω μειωμένα για το 80%, κατά 350 εκατ. ευρώ».

Κλείσιμο
Μιλώντας για την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι «δημιουργήθηκε ένας επαρκής δημοσιονομικός χώρος που εν πολλοίς έχει αξιοποιηθεί ήδη. Αυτά που θα χορηγηθούν την Μεγάλη Εβδομάδα είναι απόρροια του δημοσιονομικού χώρου που εκτιμούσαμε ότι έχουμε».

Όσον αφορά τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση τόνισε ότι είναι επικεντρωμένα σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. «Πρέπει να έχουμε ένα δημοσιονομικό χώρο για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 προκειμένου να επεκτείνουμε τον μειωμένο ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές».

Ειδήσεις σήμερα:

Λύσεις αναζητούν οι Αρχές για να παρακάμψουν την άρνηση της Πισπιρίγκου να αποκαλύψει τους κωδικούς της

Βροχές σήμερα στα δυτικά και βόρεια - Πάσχα με 25αρια

Φιλορώσοι αυτονομιστές λένε πως πήραν την Κρεμίμνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης