Σπίρτζης: «Οι αξίες της Αριστεράς δεν είναι κάθε εξάμηνο να αλλάζουν τα συμφωνηθέντα»

Σπίρτζης: «Οι αξίες της Αριστεράς δεν είναι κάθε εξάμηνο να αλλάζουν τα συμφωνηθέντα»

«Δεν ταιριάζει στην Ιστορία μας, από όπου κι αν προέρχεται καθένας, να ακυρώνονται δημόσια και να στοχοποιούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος», είπε στην ομιλία του

5570160
Ως προϋπόθεση για την επίτευξη των ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών περιέγραψε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης τις επικείμενες καταστατικές αλλαγές στο κόμμα, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «πρέπει να έχουμε συντροφικότητα, αλληλεγγύη και καθαρές σχέσεις», εξηγώντας παράλληλα -ως προς το ποσοστό 20% της συμμετοχής της διεύρυνσης στην νέα Κεντρική Επιτροπή- πως «οι αρχές και οι αξίες της Αριστερά δεν είναι κάθε εξάμηνο να αλλάζουν τα συμφωνηθέντα».

Με αφορμή ένα περιστατικό αποδοκιμασίας Συνέδρου προς το Θοδωρή Δρίτσα, με αποτέλεσμα την αποβολή του από το σώμα, ο κ. Σπίρτζης το καταδίκασε δημόσια και υπογράμμισε ότι «δεν ταιριάζει στην Ιστορία μας, από όπου κι αν προέρχεται καθένας, να ακυρώνονται δημόσια και να στοχοποιούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος», συμπληρώνοντας πως «χρειαζόμαστε ένα κόμμα που τα μέλη του δεν θα είναι λεγεωνάριοι» βουλευτών, κομματικών μηχανισμών, τάσεων κά.

Την ίδια ώρα, όμως «αυτή η άμεση συμμετοχή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, για να πετύχουμε τις αλλαγές» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης, ενώ υπογράμμισε ότι «αυτή η αριστοκρατική αντίληψη ότι μπορούν κάποιοι να αποφασίζουν καλύτερα από αυτούς που εκπροσωπούν, πρέπει να τερματιστεί». Αντίθετα, «από όπου και αν προερχόμαστε», όπως είπε, «είμαστε εμείς που ήμασταν στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ, στο ΚΚΕ Εσωτερικού που διαμορφώναμε τις πολιτικές νίκες του ελληνικού λαού» περιέγραψε και κατέληξε, λέγοντας πως «βρεθήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί επιλέξαμε να μην παραδοθούμε ούτε πολιτικά, ούτε προσωπικά».

Ειδήσεις σήμερα

Ευθείες απειλές ανταλλάσσουν Ρωσία και ΗΠΑ - Τουπόλεφ «σήκωσε» η Μόσχα μετά τη βύθιση του Moskva

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η «κυβερνητική Αριστερά», η τροπολογία - «συναξάρι» και η ένταση για τις δύο κάλπες

Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες της αποστολής Shenzou-13 - Κατέρριψαν ρεκόρ παραμονής στο διάστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης