Ξανθός προς Πολάκη: «Ας σταματήσουμε να αναζητούμε εσωτερικούς εχθρούς»

Ξανθός προς Πολάκη: «Ας σταματήσουμε να αναζητούμε εσωτερικούς εχθρούς»

«Συλλογική απόφαση» η αντιπολίτευση για την πανδημία, τόνισε ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

5569696
Το γάντι του Παύλου Πολάκη από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σήκωσε ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος και πρώην Υπουργός, Ανδρέας Ξανθός. Απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι «δεν ήταν αιχμηρή» και αντιθέτως ότι «ήταν χλιαρή» η αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία, ο κ. Ξανθός εξήγησε ότι «η στάση μας απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας δεν ήταν προσωπική υπόθεση κανενός».

«Ούτε του Τομεάρχη Υγείας, ούτε του Συντονιστή του Τμήματος, ούτε μιας κλειστής ομάδας στελεχών», όπως είπε, αλλά «ήταν μια συλλογική μας απόφαση», η οποία «συζητήθηκε συνεχώς».

Μάλιστα, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερωνόταν καθημερινά για το θέμα από συμβούλους του «από την Ελλάδα και το εξωτερικό», ενώ η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζητήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, συστηματικά και στα κομματικά όργανα, όπου «υπήρχε απόλυτη πολιτική συμφωνία» όπως σχολίασε για «τις αιχμές, για την κριτική και την αντιπρόταση».

Υπό αυτό το πρίσμα, όποιος επιμένει να θέτει σήμερα θέμα γραμμής για την πανδημία, «βάλλει κατά των συλλογικών αποφάσεων και του Προέδρου» υποστήριξε ο κ. Ξανθός, ενώ χαρακτήρισε «σκιαμαχία» τη διάκριση σε «προεδρικούς» και μη. «Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα το ποιοι είναι με τον Πρόεδρο και ποιοι δεν είναι με τον Πρόεδρο» αντέτεινε ο πρώην Υπουργός, καταλήγοντας πως «ας σταματήσουμε να αναζητούμε εσωτερικούς εχθρούς».

Ειδήσεις σήμερα

Μυστήριο με τους νεκρούς του Moskva: Στεφάνι για «το πλοίο και τους ναύτες» σε τελετή στη Σεβαστούπολη

Νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου - «Κάποιος σήκωσε τη σύνταξή της μετά τον θάνατό της»

«Η αόρατη αρχή είναι εδώ»: Τι κρύβει το μήνυμα των «νονών» με τη σφαίρα έξω από τα μαγαζιά της Πάτρας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης