3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μπαίνουν «ξανά οι συνιστώσες από το παράθυρο» με τη διεύρυνση, λέει ο Πάνος Λάμπρου

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μπαίνουν «ξανά οι συνιστώσες από το παράθυρο» με τη διεύρυνση, λέει ο Πάνος Λάμπρου

«Υπάρχει η αγωνία του μεγάλου κόμματος» ανέφερε ο Λάμπρου,  ο οποίος συνυπογράφει μαζί με 13 ακόμα στελέχη την τροπολογία της «Ομπρέλας»

panos_lamprou
«Άκουσα και προηγουμένως ένα λίβελο για τα ρεύματα ιδεών και τις τάσεις», ανέφερε ο Πάνος Λάμπρου, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ο οποίος συνυπογράφει μαζί με 13 ακόμα στελέχη την τροπολογία της «Ομπρέλας», κατά την τοποθέτησή του, στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχολιάζοντας προηγούμενες τοποθετήσεις ως προς τα όρια της διεύρυνσης του κόμματος, «άκουσα για ένα πλατύ πράγμα», με όρια από το προοδευτικό Κέντρο έως τη ριζοσπαστική Αριστερά. «Την ίδια στιγμή λίβελος κατά των ρευμάτων ιδεών. Πώς γίνεται;» διερωτήθηκε ο κ. Λάμπρου, διαβλέποντας ότι «υπάρχει μια αγωνία, η αγωνία του μεγάλου κόμματος».

Ωστόσο, «πήγαμε με αυτή τη γραμμή, τη ριζοσπαστική, την κινηματική, με τις πλατείες και τις προτάσεις» στο 27% επισήμανε ο κ. Λάμπρου, προειδοποιώντας ότι η αλλαγή της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχη παρακμή, με αυτή που υπέστη το Κομμουνιστικό Κόμμα, στην Ιταλία.

Αναφορικά με το ρόλο των μελών του κόμματος, τα μέλη «θέλουμε να συμμετέχουν. Οκ. Ωραία» σχολίασε ο κ. Λάμπρου και διερωτήθηκε αν η ίδια ευαισθησία υπήρχε, όταν ένα όργανο κατά το μισό διορισμένο, «αποφάσισε την αλλαγή του ονόματός μας».

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος συμφώνησε στα περί «κατάργησης της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία νύχτα», υπογραμμίζοντας παράλληλα τον «φοβερό διαχωρισμό τον τελευταίο μήνα» μεταξύ «προεδρικών» και της «Ομπρέλας». Μάλιστα, απευθύνθηκε προσωπικά στον Νίκο Μπίστη, ρωτώντας αν «εντάσσεται κανονικά στο προεδρικό μπλοκ», ξεχνώντας τον αντιεθνικισμό.

Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε ο κ. Λάμπρου και ως προς την ποσόστωση 20% για τα στελέχη που προέρχονται από τη διεύρυνση, στην νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκτιμώντας ότι μπαίνουν «ξανά οι συνιστώσες από το παράθυρο». «Αυτό θα πρέπει να είναι η έγνοια μας, η συμμετοχή των συντρόφων μας από τα κοινωνικά κινήματα και όχι των συνιστωσών που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη φορά», κατέληξε ο κ. Λάμπρου.



Ειδήσεις σήμερα

Μυστήριο με τους νεκρούς του Moskva: Στεφάνι για «το πλοίο και τους ναύτες» σε τελετή στη Σεβαστούπολη

Νέες αποκαλύψεις για τη σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου - «Κάποιος σήκωσε τη σύνταξή της μετά τον θάνατό της»

«Η αόρατη αρχή είναι εδώ»: Τι κρύβει το μήνυμα των «νονών» με τη σφαίρα έξω από τα μαγαζιά της Πάτρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης