ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκίμασαν τον Τσακαλώτο στο συνέδριο - Πήρε τον λόγο και μίλησε για «εκβιασμό»

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκίμασαν τον Τσακαλώτο στο συνέδριο - Πήρε τον λόγο και μίλησε για «εκβιασμό»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πήρε εκτάκτως τον λόγο και εναντιώθηκε στην πρόταση Τσίπρα, η οποία ωστόσο πέρασε με πλειοψηφία - Δεν ήταν λίγοι όσοι φώναζαν να κατέβει από το βήμα, ενώ άλλοι φώναζαν ειρωνικά «ας κατέβεις εσύ, να δούμε πόσο θα πάρεις»

tsakalotos-synedrio-syriza-5
Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ενιαία κάλπη που θα αποφασιστεί η εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την βάση και η σύνθεση της κεντρικής επιτροπής. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όρθιοι σηκώθηκαν τα μέλη του κόμματος στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει εκτάκτως τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκαλώντας τον εκνευρισμό των παρευρισκόμενων. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την διαφωνία του λέγοντας ότι πρέπει να στηθούν δύο διαφορετικές κάλπες, γιατί όπως υποστήριξε είναι δύο διαφορετικά τα θέματα για τα οποία ζητείται να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος. Μάλιστα, όπως είπε, τίθεται το συγκεκριμένο ζήτημα σαν «εκβιασμός».

Στην μικρή του παρέμβαση, λιγότερο του ενός λεπτού, προκλήθηκε μεγάλη ένταση στις εξέδρες με πολλούς συντρόφους του να τον αποδοκιμάζουν έντονα. Δεν ήταν λίγοι όσοι φώναζαν να κατέβει από το βήμα, ενώ άλλοι φώναζαν ειρωνικά «ας κατέβεις εσύ, να δούμε πόσο θα πάρεις». Στα πηγαδάκια συζητούσαν κάποιοι ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητώντας «με τσαμπουκά» τον λόγο.

Ήδη το κλίμα είχε πυροδοτηθεί από την παρέμβαση του Δημήτρη Βίτσα. Από τις εξέδρες σύντροφοί του φώναζαν ότι διαφωνούν και χρειάστηκε η παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη και να επικρατήσει η ψυχραιμία.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Ιστορίες συζύγων που δεν είχαν καταλάβει τις ενέργειες των γυναικών τους

Έντ Μπακ: Σε 30 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο πολυεκατομμυριούχος γκέι δολοφόνος δύο Αφροαμερικανών

Το Moskva βυθίστηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης